Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Με την πλάτη στον τοίχο οι Θεσσαλονικείς

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Με την πλάτη στον τοίχο οι Θεσσαλονικείς

Δυσκολεύει η πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άρης ηττήθηκε με 2-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό του Conference League. Ο Γιοβάνοβιτς και ο Ζάχαβι πέτυχαν τα γκολ των Ισραηλινών. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει σε μία εβδομάδα.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες το πρώτο 15λεπτο. Στο 9’ ο Κουέστα πρόλαβε τον Κανικόβσκι και έδιωξε την τελευταία στιγμή και στο 13ο λεπτό ο Σαμπορίτ έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Ισπανό τερματοφύλακα να διώχνει.

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο 19΄με τον Μαντσίνι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιεστικοί και έχασαν νέα ευκαιρία με τον Γιοβάνοβιτς στο 23ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης άνοιξε το σκορ στο 29’ μετά από λάθος των παικτών του Άρη στη μεσαία γραμμή.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν πολλά λάθη και οι παίκτες της Μακάμπι έφταναν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Στο 44’ ο Μαντσίνι σούταρε αλλά ο Πέρετς έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 49’ ο Κουέστα έκανε μία σπουδαία επέμβαση απέναντι  στον Χοζές. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μπίτον σούταρε και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 67’ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά αλλά ο Κουέστα απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Ζάχαβι. Στη συνέχεια της φάσης ο Κλοχ αστόχησε.

Στο 75’ ο Ντουκουρέ προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ. Λίγες στιγμές αργότερα ο Πέρετζ έκανε ωραία επέμβαση σε σουτ του Καμάτσο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν. Στο 80’ ο Γκρέι πλάσαρε ενώ η ομάδα του Μπούργος έχασε μία ακόμη ευκαιρία με τον Πάλμα στο 83ο λεπτό.

Στο 84’ η Μακάμπι έκανε το 2-0 με τον Ζάχαβι. Στο 87′ ο Άρης απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώχνει την κεφαλιά του Ντουκουρέ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Καμάτσο έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει για τον Άρη. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ωραία την μπάλα αλλά ο 22χρονος ποδοσφαιριστής αστόχησε προ κενής εστίας. 

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Βλάνταν Ιβιτς): Πέρετς, Ζεράλδες, Γείνι, Σάμποριτ, Χοζές (63’ Γκλοχ), Μπίλτον (63’ Ναχμίας), Γκλάζερ, Φαν Όβεριμ (90+ Ρίκαν), Κανικόφσκι, Κουγάς (67’ Ζάχαβι), Γιοβάνοβιτς (67’ Πέριτσα).

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (51’ Μάνου Γκαρθία), Ιτούρμπε (64’ Καμάτσο), Μαντσίνι (64’ Πάλμα), Γκρέι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή