Conference League: Εχει να διορθώσει πολλά στον επαναληπτικό ο Αρης

Conference League: Εχει να διορθώσει πολλά στον επαναληπτικό ο Αρης

Ο Χουλιάν Κουέστα με τις επεμβάσεις του κράτησε τις ελπίδες πρόκρισης του Αρη «ζωντανές» στο Τελ Αβίβ, αλλά για να μπορέσουν οι «κίτρινοι» να αποκλείσουν τη Μακάμπι, δεν φτάνει μόνο ο Ισπανός γκολκίπερ.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χουλιάν Κουέστα με τις επεμβάσεις του κράτησε τις ελπίδες πρόκρισης του Αρη «ζωντανές» στο Τελ Αβίβ, αλλά για να μπορέσουν οι «κίτρινοι» να αποκλείσουν τη Μακάμπι, δεν φτάνει μόνο ο Ισπανός γκολκίπερ. Οι Θεσσαλονικείς πρέπει να αλλάξουν πολλά στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» την ερχόμενη Πέμπτη και, κυρίως, να μπουν τακτικά στο πνεύμα του αντιπάλου.

Το παιχνίδι στο «Μπλούμφιλντ» και η ήττα με 2-0 φανέρωσε τις αδυναμίες της ομάδας, που δεν είχαν γίνει αντιληπτές σε μεγάλο βαθμό στα δύο παιχνίδια με τη χαμηλής δυναμικότητας Γκόμελ. Η ποιότητα των παικτών του Αρη είναι δεδομένη, αλλά από μόνη της δεν αρκεί για να επικρατήσει στη μάχη της «σκακιέρας» με την άριστα δομημένη Μακάμπι. Ο Χερμάν Μπούργος έχασε τη μάχη από τον Βλάνταν Ιβιτς, καθώς «εγκλωβίστηκε» στο 5-4-1 του Σέρβου τεχνικού, που ωστόσο μόνο αμυντικογενές δεν ήταν. Τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα, οι Ισραηλινοί αποδιοργάνωσαν εντελώς τον Αρη, του οποίου η αμυντική και μεσαία γραμμή ήταν απούσες, αφήνοντας άπλετους χώρους για τη δημιουργία φάσεων.

Το σίγουρο είναι πως ο προβληματισμός από την εικόνα είναι μεγάλος και αυτό φάνηκε και από τη δυσαρέσκεια του προέδρου της ΠΑΕ, Θόδωρου Καρυπίδη, που ακολούθησε την αποστολή και κατά την επιστροφή της είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Μπούργος, αναζητώντας τα αίτια της κακής εμφάνισης.

Στις πέντε ημέρες που απομένουν μέχρι τη ρεβάνς, η ανάγκη για την παρουσίαση ενός εντελώς διαφορετικού προσώπου που θα συμβαδίζει με την αξία των ποδοσφαιριστών του, αλλά και με ένα σχέδιο για το πώς θα εξουδετερωθούν τα ατού της «ομάδας του λαού», είναι μεγάλη.

«Κρυφά χαρτιά» φαίνεται να υπάρχουν όπως ο Μάνου Γκαρθία και ο Πάλμας, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά. Σε αντίθετη περίπτωση, η αρχική αισιοδοξία θα δώσει τη θέση της στον σκεπτικισμό για τις ρεαλιστικές βλέψεις και για το πώς θα πορευτεί φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή