Μουντιάλ 2022: Ο Φίλιπ Λαμ θα μποϊκοτάρει τη διοργάνωση του Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Ο Φίλιπ Λαμ θα μποϊκοτάρει τη διοργάνωση του Κατάρ

Ο Γερμανός πρώην ποδοσφαιριστής κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Φίλιπ Λαμ θα μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του Κατάρ. Ο πρώην αμυντικός της Εθνικής Γερμανίας σε συνέντευξή του στο Kicker αποκάλυψε ότι δεν θα ταξιδέψει στη διοργάνωση επικαλούμενος την έλλειψη σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα.

«Δεν είμαι μέλος της αποστολής και δεν θέλω να πάω εκεί. Προτιμώ να παρακολουθώ το τουρνουά από το σπίτι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην ανάθεση ενός τουρνουά», είπε ο Φίλιπ Λαμ.

Ο πρώην αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία. Όπως υποστήριξε, θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι αν ήταν απαραίτητο στο πλαίσιο των καθηκόντων του. «Αν έπρεπε να κάνω το ταξίδι υποχρεωτικά ως επικεφαλής του Euro 2024, θα ήταν διαφορετικά», υπογράμμισε. 

Ο Φίλιπ Λαμ θεωρείται από τους καλύτερους ακραίους μπακ της εποχής του. Κρέμασε τα παπούτσια του το 2017 δίχως να δεχθεί κόκκινη κάρτα.

Με την Εθνική Γερμανίας πραγματοποίησε 113 συμμετοχές. Ήταν αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ το 2014 στη Βραζιλία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή