Ρεάλ Μαδρίτης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η ομάδα του Αντσελότι

Ρεάλ Μαδρίτης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η ομάδα του Αντσελότι

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το πέμπτο Σούπερ Καπ Ευρώπης της ιστορίας της

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Η ομάδα της Μαδρίτης πήρε το τρόπαιο για πέμπτη φορά στην ιστορία της ισοφαρίζοντας την Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν που είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο Κάρλο Αντσελότι πανηγύρισε το τέταρτο Σούπερ Καπ στην προπονητική του καριέρα.

Ο αγώνας κρίθηκε με τέρματα των Αλάμπα και Μπενζεμά. Η Άιντραχτ είχε τις ευκαιρίες της κυρίως στο πρώτο ημίωρο αλλά στο δεύτερο 45λεπτό περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Οι Γερμανοί είχαν την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Ο Κνάουφ έκανε τρομερή ενέργεια, έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε το πλασέ του Καμάντα εντός περιοχής.

Στο 17’ οι παίκτες της Ρεάλ έπαιξαν ωραία την μπάλα. Αυτή κατέληξε στον Βινίσιους με τον Τούτα να σταματά το πλασέ του προ της γραμμής.

Επτά λεπτά αργότερα οι Γερμανοί απείλησαν ξανά. Ο Κνάουφ άνοιξε ωραίο τον χώρο αποφεύγοντας τον Μεντί, σούταρε διαγώνια αλλά ο Κουρτουά ήταν σε ετοιμότητα.

Η Άιντραχτ είχε καλύτερη ανάπτυξη στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Οι παίκτες του Όλιβερ Γκλάσνερ άλλαζαν ωραία την μπάλα και ήταν αρκετά απειλητικοί.

Στο 37’ ο Τραπ έκανε σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Βινίσιους. Λίγες στιγμές αργότερα η Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ.

Από την εκτέλεση κόρνερ που κέρδισαν οι Μαδριλένοι από την απόκρουση του Τραπ, ο Κασεμίρο πήρε την κεφαλιά, οι παίκτες των Γερμανών αδράνησαν και ο Αλάμπα ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 42ο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία. Ο Μπενζεμά υποδέχθηκε την μπάλα μετά από προσπάθεια του Βαλβέρδε, εκτέλεσε αμέσως αλλά ήταν άστοχος. Λίγο αργότερα ο Τραπ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα το σουτ του Κασεμίρο.

Στο 55’ η Ρεάλ δημιούργησε μία ακόμη καλή φάση. Ο Βινίσιους έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, γύρισε το κορμί του αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα.

Οι Μαδριλένοι έψαχναν το δεύτερο γκολ. Στο 61’ η ομάδα του Αντσελότι είχα δοκάρι μετά από ωραίο σουτ του Κασεμίρο εκτός περιοχής. Η γερμανική ομάδα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 64ο λεπτό αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε την προσπάθεια του Κνάουφ.

Η πίεση της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι απέδωσε καρπούς στο 65ο λεπτό. Ο Βινίσιους έκανε ωραία κίνηση από αριστερά, βγήκε τον Μπενζεμά που σούταρε εντός περιοχής και νίκησε τον Τραπ που είχε κάκιστη αντίδραση αφού η μπάλα πήγε πάνω του. Ο Γάλλος έφτασε τα 324 τέρματα με τη φανέλα της Ρεάλ και είναι πλέον δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της προσπερνώντας τον Ραούλ που είχε 323 στην καριέρα του στη Μαδρίτη. 

Στο 81′ η Ρεάλ είναι μία ακόμη στιγμή αλλά το σουτ του Κρόος ήταν άστοχο. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα. 

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (85′ Ρούντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (67′ Ροντρίγκο), Καζεμίρο, Κρόος (85′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε (76′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (85′ Θεμπάγιος)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γκλάσνερ): Τραπ, Τουρέ (70′ Αλάριο), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (58′ Γκέτσε), Σο, Κνάουφ, Λεντς, Καμάντα, Λίντστρεμ (58′ Μουανί), Μπορέ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή