Μπάσκετ: Τελική πρόβα για Εθνική με το «Ακρόπολις»

Μπάσκετ: Τελική πρόβα για Εθνική με το «Ακρόπολις»

Με το παραδοσιακό τουρνουά «Ακρόπολις» η «επίσημη αγαπημένη» μπαίνει από σήμερα στον ρυθμό των αγώνων που την περιμένουν τον Αύγουστο (25 και 28/8 για τα προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023) αλλά και του Ευρωμπάσκετ τον Σεπτέμβριο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το παραδοσιακό τουρνουά «Ακρόπολις», που επί τέσσερις δεκαετίες βάζει την εθνική ομάδα μπάσκετ στο κλίμα των μεγάλων διοργανώσεων, η «επίσημη αγαπημένη» μπαίνει από σήμερα στον ρυθμό των αγώνων που την περιμένουν τον Αύγουστο (25 και 28/8 για τα προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023) αλλά και του Ευρωμπάσκετ τον Σεπτέμβριο.

Από σήμερα, η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, τη Γεωργία και την Τουρκία. Οι δύο πρώτες δεν είναι οι μεγάλες δυνάμεις, ωστόσο θα δώσουν το «παρών» στο Ευρωμπάσκετ, γεγονός που από μόνο του αρκεί στον ομοσπονδιακό τεχνικό για να βγάλει τα συμπεράσματα που θέλει.

Η ελληνική ομάδα έχει μοναδική απουσία τον Παπαγιάννη, ο οποίος συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα με στόχο να είναι έτοιμος στους επίσημους αγώνες, ενώ από χθες η προετοιμασία συνεχίζεται με 16 παίκτες καθώς «κόπηκαν» οι Κουζέλογλου και Μωραΐτης.

Η Πολωνία, αποψινός πρώτος αντίπαλος, θα παραταχθεί στο «Ακρόπολις» αλλά και στο Ευρωμπάσκετ χωρίς τον 19χρονο φόργουορντ Τζέρεμι Σόχαν των Σαν Αντόνιο Σπερς, ο οποίος αποφάσισε να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για τη πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ.

Η Γεωργία, μία εκ των συνδιοργανωτών του Ευρωμπάσκετ, με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο της, έχει ως μεγάλο όνομα τον 30χρονο Τορνικέ Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια, ενώ η Τουρκία του Εργκίν Αταμάν, με την οποία λογικά η Εθνική θα διεκδικήσει την πρωτιά του τουρνουά, έχει στις τάξεις της τους Λάρκιν, Γουίλμπεκιν, αλλά και τους ΝΒΑers Οσμάν και Σενγκούν.

Το πρόγραμμα του «Ακρόπολις» συνοπτικά: Σήμερα: 18.00 Τουρκία – Γεωργία, 21.00 Ελλάδα – Πολωνία. Αύριο: 18.00 Πολωνία – Τουρκία, 21.00 Γεωργία – Ελλάδα. Παρασκευή: 18.00 Γεωργία – Πολωνία, 21.00 Ελλάδα – Τουρκία. Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή