Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Θέλει μετάλλιο ο Χρήστου και στα 100 μ. ύπτιο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Θέλει μετάλλιο ο Χρήστου και στα 100 μ. ύπτιο

Σε πρωταγωνιστή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης της Ρώμης έχει αναδειχθεί ο Απόστολος Χρήστου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρωταγωνιστή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης της Ρώμης έχει αναδειχθεί ο Απόστολος Χρήστου.

Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 50 μ. ύπτιο, προκρίθηκε με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο (53,20) στον σημερινό τελικό των 100 μ. ύπτιο. Εξαιρετικές όμως ήταν και οι εμφανίσεις των Κριστιάν Γκολομέεβ και Ανδρέα Βαζαίου, που για ακόμα μια φορά θα βρεθούν ανάμεσα στους καλύτερους κολυμβητές της Γηραιάς Ηπείρου.

Στο διακοσμημένο με αγάλματα ιστορικό αθλητικό συγκρότημα Foro Italico, ο Απόστολος Χρήστου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και έκανε το πρώτο από τα όνειρά του πραγματικότητα. Με χρόνο 24,36 βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ και άκουσε τον εθνικό ύμνο στα 50 μ. ύπτιο. Σήμερα (19.10) θα προσπαθήσει να βρεθεί ακόμα μια φορά στο βάθρο της «Αιώνιας Πόλης».

Η χώρα μας θα έχει σήμερα άλλες δύο συμμετοχές σε τελικούς. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ με 21,76 προκρίθηκε ως 6ος στον τελικό των 50 μ. ελεύθερο (19.00, ΕΡΤ3). Ο Ανδρέας Βαζαίος πήρε ως 7ος το «εισιτήριο» πρόκρισης για τον σημερινό τελικό (19.37) των 200 μ. μεικτής ατομικής.

Ο 19χρονος Δανιήλ Γιουρτζίδης έμεινε στην 11η θέση. Η Μαρίλια Δροσίδου ήρθε 14η στα 50 μ. πρόσθιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή