Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην «Κ»: Έχει ηλικία το θέλω μας;

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην «Κ»: Έχει ηλικία το θέλω μας;

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35χλμ. βάδην μιλάει στο kathimerini.gr για την επιτυχία της, την στήριξη της πολιτείας, αλλά και τα όνειρά της

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο. Η 38χρονη πρωταθλήτρια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.

Η Ελληνίδα αθλήτρια με καταγωγή από την Καρδίτσα μίλησε στο kathimerini.gr λίγες ώρες μετά την επιτυχία της. Όπως σημείωσε, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη την επιτυχία της, ενώ σχολίασε ότι το τηλέφωνό της δεν έχει σταματήσει να χτυπάει από το πρωί της Τρίτης.

«Δεν έχω προλάβει να το καταλάβω, να το αισθανθώ όπως θα ήθελα. Είναι μία κατάσταση ασυνήθιστη για εμένα», ομολόγησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Η 38χρονη αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου προπορευόταν από το ξεκίνημα της κούρσας. Στα τελευταία χιλιόμετρα ανέβασε τον ρυθμό της και κατάφερε να πάρει διαφορά.

«Η κούρσα ήταν καθαρά θέμα τακτικής. Είχαμε μιλήσει με τον προπονητή μου και είχαμε πει ότι θα πάμε ξεκούραστα μέχρι το 25ο λεπτό και στη συνέχεια θα μπούμε στον αγώνα. Ήταν τακτική μεταλλίου. Για αρχή θέλαμε ένα μετάλλιο και στη συνέχεια ήρθε το χρυσό», τόνισε. 

Η 38χρονη δρομέας προπονείται με τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο. Σύμφωνα με την ίδια ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος που ήρθε την κατάλληλη στιγμή. «Έχουμε καλή χημεία με τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο. Έχει μία αυστηρότητα που με κάνει και πειθαρχώ. Είναι αυτό που χρειάζομαι και αυτό που μου έλειπε. Ευτυχώς ήρθε την κατάλληλη στιγμή», σημείωσε.

«Έχει ηλικία το θέλω μας; Όταν μέσα σου νιώθεις ζωντανός, υπάρχει ηλικία;» απάντησε αφοπλιστικά, κληθείσα να σχολιάσει το ότι για κάποιους η ηλικία της ήταν απαγορευτική για πρωταθλητισμό.

Η 38χρονη Καρδιτσιώτισσα δουλεύει στο τσιπουράδικο που διατηρούν οι γονείς της. Τους τελευταίους μήνες είχε βάλει άνω τελεία προκειμένου να προετοιμαστεί για τους μεγάλους αγώνες. Ωστόσο, όταν εργάζεται η καθημερινότητα είναι δύσκολη. «Προσπαθώ όσο μπορώ να βρίσκω λίγο χρόνο για να ξεκουράζομαι. Όταν δουλεύω, προπόνηση κάνω το πρωί και πολλές φορές κάνω και το απόγευμα. Παλιότερα, ειδικά στην Καρδίτσα που ζω, πολλές φορές έβγαινα και αργά το βράδυ λόγω της ζέστης».

Το ελληνικό βάδην έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Η ίδια τερμάτισε τέταρτη στο Παγκόσμιο του Όρεγκον πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. 

Υπάρχει ακόμη η 6η θέση στα 20χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων και η 2η στο ομαδικό στην ίδια διοργάνωση. Η Ντρισμπιώτη ήταν πρώτη και στα 35χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βάδην ομάδων.

«Θέλω το αγώνισμά μου να φαίνεται. Γι’ αυτό παλεύουμε, για να αναδείξουμε το αγώνισμά μας. Το βάδην είναι από τα αθλήματα που στο εξωτερικό είναι στην πρώτη γραμμή του στίβου. Θέλει πολύ μυαλό και ψυχική υπομονή. Ένας αθλητής πρέπει να έχει κι άλλα χαρακτηριστικά πέρα από τις αντοχές. Ένα λάθος να κάνεις θα σου στοιχίσει στο τέλος», είπε.

Την Ελληνίδα αθλήτρια περίμεναν μετά την απονομή οι συναθλητές της από την Εθνική ομάδα που βρίσκονται στο Μόναχο. «Ήταν καταπληκτική η υποδοχή. Ήταν πολύ όμορφη στιγμή αναμφίβολα. Συγκινήθηκα πολύ», ανέφερε.

Η Ντρισμπιώτη σταμάτησε τον στίβο για αρκετά χρόνια πριν μπει και πάλι στον πρωταθλητισμό. «Πέρασα μία περίοδο που δεν ήθελα να γυμνάζομαι, είχα τις σπουδές μου και τα μικρά μου αδέρφια που έπρεπε να είμαι μαζί τους γιατί οι γονείς μου δούλευαν. Αργότερα, μετά από ένα στοίχημα που έβαλα με έναν φίλο μου, με παρότρυνε να ξαναμπώ. Ο μπαμπάς μου με πίστεψε πάρα πολύ. Υπήρξαν κάποιες συγκυρίες την κατάλληλη στιγμή που με βοήθησαν», σχολίασε.

«Επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου. Πρέπει να πάρουμε τους αγώνες σιγά σιγά. Θα ήθελα να είναι οι τελευταίοι αγώνες της καριέρας μου να είναι οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι», σημείωσε αναφερόμενη στην επόμενη μέρα. 

«Υπάρχει κόσμος που δεν μας θυμάται ούτε στις επιτυχίες. Περιμένουμε τη στήριξη της πολιτείας. Εμείς έχουμε την ομοσπονδία που μπορεί και μας βοηθάει. Θέλουμε και την στήριξη του κράτους. Είμαι 38 χρονών και σε λίγο καιρό η πόρτα θα κλείσει. Τι θα γίνει μετά», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή