Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Τα δάκρυα χαράς κατά την απονομή του δεύτερου χρυσού μεταλλίου και οι πρώτες δηλώσεις της (βίντεο)

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Τα δάκρυα χαράς κατά την απονομή του δεύτερου χρυσού μεταλλίου και οι πρώτες δηλώσεις της (βίντεο)

Την αποθέωση γνώρισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία έγραψε Ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο, καθώς τέσσερις ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποθέωση γνώρισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία έγραψε Ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο, καθώς τέσσερις ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. βάδην με ατομικό ρεκόρ (1:29.03).

Η 38χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια δάκρυσε από χαρά και συγκίνηση στο βάθρο, κατά την τελετή της απονομής.

«Σήμερα έμεινα πίσω για να παρακολουθώ»

Στις πρώτες δηλώσεις της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέφερε ότι σήμερα επέλεξε να μείνει αρχικά πίσω, για να παρακολουθεί τις συναθλήτριές της.

Όπως τόνισε, δεν ήξερε αν θα ήταν αρκετά ξεκούραστη σήμερα, ωστόσο ένιωθε καλά κατά τη διάρκεια της κούρσας.

Στις 16 Αυγούστου η Ντρισμπιώτη είχε χαρίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις 20 Αυγούστου κατέκτησε και το δεύτερο προσωπικό και της χώρας. Σήμερα έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

.

Η 38χρονη βαδίστρια από την Καρδίτσα, είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και στη 10η θέση στα 10 χλμ., για ν’ ανεβάσει τον ρυθμό της και να μπει στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ.

Σταθερά στο πρώτο γκρουπ, καθώς ακολουθούσε τη συμβουλή του προπονητή της να μην «ανοίξει», να μην βιαστεί να μπει νωρίς μπροστά, περίμενε μέχρι το 17ο χιλιόμετρο για να πάρει κεφάλι και ν’ αποσπαστεί από την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην 3η θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μεγάλωνε ολοένα την απόσταση από τη δεύτερη Ζντζιέμπλο και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της, παρά τον αγώνα των πολλών χιλιομέτρων βάδιζε προς το ραντεβού της με την… Ιστορία.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο και το χάλκινο η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή