Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά

Ο Έλληνας αθλητής έγραψε ιστορία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στο Μόναχο. Ο Έλληνας αθλητής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί γράφοντας το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη συγκέντρωσε 15,133 βαθμούς και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στην καριέρα του. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο είχε συγκομιδή πέντε τίτλους έως σήμερα (Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021).

Ο Πετρούνιας έφτασε σε ένα σπανιότατο κατόρθωμα, καθώς έγινε ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής. Ο Έλληνας αθλητής ισοφάρισε τον Ούγγρο σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Ασίλ. Ο Βρετανός Τάλοχ συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου. 

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά-1
Η τελική κατάταξη στους κρίκους

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή