Πέντε στα πέντε το Big 5 και πρώτη απόλυση προπονητή

Πέντε στα πέντε το Big 5 και πρώτη απόλυση προπονητή

Με το δεξί πάτησαν στο χορτάρι και οι πέντε «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε μια σπάνια συγκυρία να ξεκινούν άπαντες με νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το δεξί πάτησαν στο χορτάρι και οι πέντε «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε μια σπάνια συγκυρία να ξεκινούν άπαντες με νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το 5Χ5 μοιάζει φυσιολογική εξέλιξη καθώς οι τέσσερις ήταν γηπεδούχοι κόντρα σε σαφώς πιο αδύναμους αντιπάλους, ενώ η ΑΕΚ που έπαιζε εκτός έδρας, δεν είχε πρόβλημα να νικήσει 3-0 την αποδεκατισμένη (λόγω κορωνοϊού) Λαμία.

Με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο Αρης του νεοφώτιστου Λεβαδειακού, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ξεπέρασαν με λιγότερο άγχος απ’ όσο δείχνει το τελικό 1-0 τα εμπόδια του Ιωνικού και του Παναιτωλικού αντίστοιχα.

Το πιο χορταστικό παιχνίδι της πρεμιέρας ήταν το 3-3 του Βόλου με τον Αστέρα Τρίπολης, με εντυπωσιακό γεγονός την απόλυση στο τέλος του παιχνιδιού του Γάλλου τεχνικού των γηπεδούχων, Οσβάλντ Τανσό. Ανατροπή και πλούσιο θέαμα είχε και το Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-1.

Η επόμενη μέρα έφερε αρκετές κινήσεις στη μεταγραφική σκακιέρα, με πιο ηχηρή την απόκτηση του Μπερνάρντ από τον Παναθηναϊκό! Η είδηση ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα της Λεωφόρου λίγο πριν τη σέντρα και σκόρπισε ενθουσιασμό στους οπαδούς των «πρασίνων», κάποιοι εκ των οποίων θα πάνε σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο «Ελ. Βενιζέλος» για να υποδεχθούν τον 30χρονο μεσοεπιθετικό.

Σε αναζήτηση τεχνικού βρίσκεται ο Βόλος μετά το 3-3 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οπως αναμενόταν, η υπόθεση του Αλεξανδρόπουλου θα έχει κι άλλα επεισόδια, καθώς, όπως αναφέρει η Gazzetta Dello Sport, η Ελλάς Βερόνα κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, συν κάποια μπόνους.

Σημαντική προσθήκη στο ρόστερ του έκανε και ο Αρης με την απόκτηση του 32χρονου Καμερουνέζου στόπερ της Γουότφορντ, Νικολά Ενκουλού, ενώ είναι κοντά σε συμφωνία με την Πόρτο για τον μονοετή δανεισμό του 25χρονου επιθετικού χαφ, Μπρούνο Κόστα. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την παραχώρηση του Ματέο Γκαρσία στην Ομόνοια.

Τον δανεισμό δύο παικτών του ολοκλήρωσε και ο Ολυμπιακός. Ο Ζοάο Καρβάλιο ανακοινώθηκε από την Εστορίλ και ο Μαμαντού Κανέ είναι στην Κύπρο για να υπογράψει στην Πάφο, με οψιόν αγοράς 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ επέκτεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 το συμβόλαιο του 19χρονου Κωνσταντίνου Κουλιεράκη και ολοκλήρωσε τον δανεισμό του Τέιλορ στη Σαχτάρ, με οψιόν υποχρεωτικής αγοράς του ύψους 350.000 ευρώ εάν παίξει στο 50% των αγώνων.

Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση ακραίου επιθετικού, ενώ αναζητεί και σέντερ φορ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αραούχο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή