Τσάμπιονς Λιγκ: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «σόκαρε» την Τσέλσι, πρεμιέρα με νίκη για τη Ντόρτμουντ

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «σόκαρε» την Τσέλσι, πρεμιέρα με νίκη για τη Ντόρτμουντ

Κακή πρεμιέρα έκανε η ομάδα του Τόμας Τούχελ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιβλήθηκε με 1-0 της Τσέλσι στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα της Κροατίας άνοιξε το σκορ νωρίς στον αγώνα και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της αφού οι Λονδρέζοι ήταν άνευροι.

Οι Λονδρέζοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Στέρλινγκ στο έκτο λεπτό αλλά το σουτ του Άγγλου κόντραρε στα σώματα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13ο λεπτό.

Η ομάδα του Τούχελ επιχείρησε να βγάλει επίθεση αλλά πιάστηκε στον ύπνο από κόντρα επίθεση. Ο Όρσιτς βγήκε τετ – α – τετ, «τσίμπησε» την μπάλα και νίκησε τον Κέπα αιφνιδιάζοντας τους Λονδρέζους.

Οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή στο 30’ με τον Κέπα να αποκρούει μακρινό σουτ του Αντέμι. Οι Κροάτες είχαν την κατοχή και ήλεγχαν τη ροή του αγώνα.

Στο 49’ οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν με τον Ομπαμεγιάνγκ αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Τσίλγουελ ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Η ομάδα του Ζάγκρεμπ είχε δοκάρι στο 57ο λεπτό. Ο Ριστόφσκι σούταρε έξω από την περιοχή, ο Κέπα ακούμπησε την μπάλα και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Τσέλσι έμοιαζε να μην έχει νεύρο στον αγώνα. Οι αλλαγές που έκανε ο Τούχελ δεν μετέβαλαν την εικόνα της. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 86’ με τον Τζέιμς.

Άνετο τρίποντο για τη Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ είχε άνετη πρεμιέρα (3-0) κόντρα στην Κοπεγχάγη για την έβδομο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Κοπεγχάγη είχε δοκάρι με τον Ζέκα στο πρώτο λεπτό του αγώνα. Οι Βεστφαλοί πίεσαν και άνοιξαν το σκορ στο 35ο λεπτό.

Ο Ρόις έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, απέφυγε τον Γιένσεν και πλάσαρε τον Ράιαν. Επτά λεπτά αργότερα οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Οι παίκτες των γηπεδούχων αναπτύχθηκαν υποδειγματικά, ο Ρέινα πάσαρε στον Γκερέιρο που πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Η Κοπεγχάγη είχε καλή στιγμή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου αλλά ο Μάιερ απέκρουσε την προσπάθεια του Λέραγκερ.

Η Ντόρτμουντ είχε τον έλεγχο του αγώνα, έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 3-0 στο 80ο λεπτό αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Μπέλιγχαμ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή