Ευρωμπάσκετ 2022, Εσθονία – Ελλάδα 69-90: Νίκη στο ρελαντί

Ευρωμπάσκετ 2022, Εσθονία – Ελλάδα 69-90: Νίκη στο ρελαντί

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών επιβλήθηκε με 90-69 της Εσθονίας και έκανε το πέντε στα πέντε στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών επιβλήθηκε με της Εσθονίας και έκανε το πέντε στα πέντε στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, που είχε εξασφαλίσει την πρωτιά μετά τη νίκη επί της Ουκρανίας θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» την ομάδα που θα τερματίσει στην τέταρτη θέση του τέταρτου ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου άπαντες «καρδιοχτύπησαν» με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ της Εθνικής στο δεύτερο επιθετικό φάουλ που υπέπεσε φάνηκε να χτυπάει στον αστράγαλο και κατευθύνθηκε αμέσως στον πάγκο. Εκεί του τοποθετήθηκε πάγος στα γόνατα και τη μέση και δεν έπαιξε στον υπόλοιπο αγώνα. Ο «Greek Freak» είχε 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής. 

Η Ελλάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση με πλήρη σύνθεση. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μπήκε με το πόδι στο γκάζι στον αγώνα και προηγήθηκε με 8 πόντους (0-8, 4-12) με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να την οδηγεί επιθετικά. Η Ελλάδα έφτασε τη διαφορά τους 9 πόντους αλλά οι Εσθονοί έχτισαν σερί και μείωσαν σε 21-23 με τρίποντο του Κρίισα. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 21-27 με δίποντα από Σλούκα και Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η γαλανόλευκη προηγήθηκε με 21-30 με εύστοχο τρίποντο του Σλούκα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν στους πέντε πόντους (25-30) με κάρφωμα του Τας αλλά η Εθνική έφτασε τη διαφορά στους δέκα (28-38) με εύστοχο τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η Ελλάδα έφτασε στο + 16 (30-46) με τον Παπαπέτρου και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 36-51 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Με τρίποντο του Κίτσινγκ οι Εσθονοί μείωσαν σε 39-51 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Ελλάδα πάτησε γκάζι και με τρίποντο του Παπανικολάου έφερε τη διαφορά στους 19 πόντους (39-58) οκτώ περίπου λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η Εθνική συνέχισε να είναι επιθετική και με την άμυνά της να πιάνει καλή απόδοση έφτασε στο 43-69 με τρίποντο του Θανάση Αντετοκούνμπο, 3:51 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Σλούκας από κοντά διαμόρφωσε το 49-77 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε διαχείριση. Ο Έλληνας προπονητής δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα εν όψει της συνέχειας της διοργάνωσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή