Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Συνεχίζει να απογοητεύει

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Συνεχίζει να απογοητεύει

«Σβηστό» 3-0 από τη Φράιμπουργκ επί του ξανά προβληματικού Ολυμπιακού

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Ολυμπιακός όσον αφορά την ευρωπαϊκή παρουσία του. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν βαριά ήττα στο «Καραϊσκάκη» από τη Φράιμπουργκ με 3-0 για τη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ –παραμένουν χωρίς νίκη στην Ευρώπη για φέτος– και πλέον ο πιο ρεαλιστικός στόχος τους στη συνέχεια της διοργάνωσης είναι να παλέψουν για την 3η θέση του ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ για το Conference.

Το τελικό σκορ αλλά και η άνεση με την οποία οι Γερμανοί πέρασαν από το Φάληρο δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για κριτική στο χθεσινό παιχνίδι, στο οποίο ουσιαστικά ο Ολυμπιακός ήταν σαν να μην μπήκε να παίξει ποτέ.

Η Φράιμπουργκ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό έγινε οδηγός στην αναμέτρηση με την κεφαλιά του Χέφλερ. Το 2-0 έγινε στο 25ο λεπτό με πλασέ του Γκρέγκοριτς μέσα από τη μικρή περιοχή, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 53ο λεπτό.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Καραμπάγκ σκόρπισε τη Ναντ επικρατώντας με 3-0, κάτι που σημαίνει ότι για τον Ολυμπιακό τα δύο ματς με τους Αζέρους είναι χωρίς αύριο.

Αντίθετα, στα μεταγραφικά ο Ολυμπιακός χθες ήταν σαρωτικός. Οπως αναμενόταν επισημοποιήθηκε η υπέρβαση με τον Χάμες Ροντρίγκες, με τον Κολομβιανό να ανακοινώνεται και να αποθεώνεται στο «Καραϊσκάκη», όπου βρέθηκε για να δει τον αγώνα με τη Φράιμπουργκ από τη σουίτα του Β. Μαρινάκη.

Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τη Χόφενχαϊμ για τον δανεισμό ενός έτους του 26χρονου αμυντικού χαφ από το Μάλι Ντιαντιέ Σαμασέκου, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται και ο Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει ως ελεύθερος. Επίσης, στη χώρα μας «προσγειώθηκε» χθες και ο Σέντρικ Μπακαμπού, με τον 31χρονο σέντερ φορ να υπογράφει ως μεταγραφή μέχρι το 2024.

Πάντως, οι κινήσεις ίσως δεν σταματήσουν εδώ, καθώς πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην Ελλάδα βρίσκεται και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που έχει μείνει ελεύθερος από τη Γαλατασαράι, ενώ ανοιχτό παραμένει και το θέμα του τερματοφύλακα, με το όνομα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη να είναι πάντα στην επικαιρότητα.

Τα αποτελέσματα του 7ου ομίλου: Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 0-3, Καραμπάγκ – Ναντ 3-0. Η βαθμολογία: Φράιμπουργκ 6, Καραμπάγκ 3, Ναντ 3, Ολυμπιακός 0.

Διασυρμός Λάτσιο από τη Μίντιλαντ

Σε άλλους αγώνες χθες στο Γιουρόπα Λιγκ ξεχώρισαν η συντριβή της Λάτσιο στη Δανία, η ήττα-σοκ της Μονακό και η ευρύτατη νίκη της Φέγενορντ, ενώ στις νίκες επέστρεψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Λάτσιο διασύρθηκε με σκορ 5-1 από τη γηπεδούχο Μίντιλαντ, ενώ η Φέγενορντ ήταν ακόμη πιο παραγωγική και από τους Δανούς νικώντας με 6-0 τη Στουρμ Γκρατς στο Ρότερνταμ. Η Φερεντσβάρος σόκαρε τη Μονακό επικρατώντας 1-0 στο πριγκιπάτο και η Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε της Σερίφ στη Μολδαβία με 2-0, με τον Ρονάλντο να σκοράρει το δεύτερο γκολ. Η Ομόνοια πάλεψε αλλά υπέκυψε με 2-1 στην έδρα της Ρεάλ Σοθιεδάδ, όπως και ο Ερυθρός Αστέρας στην Τράμπζονσπορ. Στο Conference League, η Σίβασπορ αγωνίστηκε απέναντι στη γηπεδούχο Κλουζ φορώντας φανέλες που της δάνεισε η ρουμανική ομάδα, καθώς ο σύλλογος της Σεβάστειας έφτασε στη Ρουμανία χωρίς φανέλες, αλλά νίκησε 1-0. Νέα ήττα για τον Απόλλωνα Λεμεσού, 3-1 από την Ντνίπρο στη Λευκωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή