Ευρωμπάσκετ: Καθολική η αναγνώριση της Ισπανίας

Ευρωμπάσκετ: Καθολική η αναγνώριση της Ισπανίας

Η αποθέωση που γνώρισε η Ισπανία μετά την άνετη επικράτηση επί της Γαλλίας στον τελικό και την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ για 4η φορά στην ιστορία της ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη για την ομάδα που κράτησε το πιο σταθερό προφίλ σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποθέωση που γνώρισε η Ισπανία μετά την άνετη επικράτηση επί της Γαλλίας στον τελικό και την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ για 4η φορά στην ιστορία της ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη για την ομάδα που κράτησε το πιο σταθερό προφίλ σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Χωρίς τη λάμψη που είχε τα προηγούμενα χρόνια, το συγκρότημα του πολύπειρου Σέρτζιο Σκαριόλο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ξάφνιασε με τις υπερβάσεις που έκανε και τον τρόπο που ξεπερνούσε τις δυσκολίες κάθε παιχνιδιού. Σπάνια σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το δίκαιο της επικράτησης του νικητή, κι αυτή τη φορά η «φούρια ρόχα» απόλαυσε την τιμή: όλοι αναγνώρισαν την υπεροχή της και η κοινή παραδοχή πως ήταν η πιο καλή ομάδα της διοργάνωσης, παρότι δεν ήταν καν λαμπερή, πρόσθεσε ένα ακόμη πολύτιμο πετράδι στο στέμμα της, έχοντας στο ρόστερ της μόλις έναν παίκτη από τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, τον 37χρονο Φερνάντεθ.

Το συγκρότημα του πολύπειρου Σέρτζιο Σκαριόλο ξεπέρασε τραυματισμούς και κάθε προσδοκία, κατακτώντας το Ευρωμπάσκετ.

«Δεν ήμασταν η πιο μεγάλη και η πιο ταλαντούχα ομάδα, αλλά αποδείξαμε ότι η σκληρή ομαδική δουλειά κερδίζει την παρτίδα. Οι συμπαίκτες μου είναι μαζί από τότε που ήταν μικρά παιδιά. Είναι σπουδαίο συναίσθημα ότι με δέχθηκαν και μου επέτρεψαν να είμαι κομμάτι της ομάδας», ήταν η εξήγηση του Λορένζο Μπράουν, ενός Αμερικανού που έγινε πολύτιμο γρανάζι της ισπανικής μηχανής χωρίς να γνωρίζει τη γλώσσα: «Δεν ξέρω να μιλώ ισπανικά, ούτε καν τις στοιχειώδεις λέξεις. Νιώθω ότι κάποιοι είχαν θέμα μ’ αυτό, αλλά όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα στο παρκέ. Δεν έχει σημασία το χρώμα και η καταγωγή σου, όλοι αδέλφια είμαστε», δήλωσε ο 32χρονος πολιτογραφημένος Ισπανός, ο πιο κομβικός παίκτης της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης μαζί με τους φοβερούς και τρομερούς Βίλι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, συν τον αειθαλή Ρούντι Φερνάντεθ.

Η Γαλλία των πολυδιαφημισμένων ΝΒΑερς πρέπει να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένη από τη 2η θέση, κι ας μην την πανηγύρισε λόγω της πολύ μέτριας εμφάνισής της στον τελικό. Αντιθέτως, η διοργανώτρια της τελικής φάσης Γερμανία χάρηκε με την ψυχή της το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε από τη «σταχτοπούτα» Πολωνία, κι ας έδειξε με την άνετη νίκη της επί της «γαλανόλευκης» ότι ίσως το ταβάνι της να ήταν ακόμη ψηλότερο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή