Γιόκιτς: «Πιο δύσκολο το μπάσκετ στην Ευρώπη»

Γιόκιτς: «Πιο δύσκολο το μπάσκετ στην Ευρώπη»

Ο Νίκολα Γιόκιτς μίλησε για τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη και τόνισε τη δυσκολία που υπάρχει σε σχέση με το NBA

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκολα Γιόκιτς μίλησε για τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη και τόνισε τη δυσκολία που υπάρχει σε σχέση με το NBA

Ο δύο φορές MVP της κανονικής περιόδου στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο «Greek Freak» ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της Media Day των Μιλγουόκι Μπακς για την εμπειρία του στο Ευρωμπάσκετ και χαρακτήρισε το ευρωπαϊκό μπάσκετ πιο δύσκολο.

Η ίδια ερώτηση έγινε και στον Νίκολα Γιόκιτς. Θυμίζουμε ότι η Σερβία αποκλείστηκε στην φάση των «16» από την Ιταλία. 

«Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Φυσικά, είναι λίγο λόγω των κανόνων. Λίγο με τους χώρους στο παρκέ, τη γραμμή του τριπόντου. Δεν υπάρχει παράβαση τριών δευτερολέπτων στην άμυνα. Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι μικρότερες. Ο ψηλός μπορεί να είναι στο ζωγραφιστό. Ήταν μια νέα… παλιά εμπειρία. Δεν είχα παίξει για την Εθνική ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο Γιόκιτς. 

Όσο για το αν είναι πιο δύσκολο από το NBA, ο Σέρβος μπασκετμπολίστας απάντησε: «Είναι πιο δύσκολο; Ναι, γιατί νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να έχεις γρήγορη σκέψη. Στο ΝΒΑ, αν περάσεις από τον αντίπαλο, μπορείς να δεις ότι έρχεται η βοήθεια. Στην Ευρώπη, η βοήθεια είναι πάντα εκεί. Έτσι, πρέπει να σκεφτείς και να παίξεις μπροστά. Είναι ενδιαφέρον».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή