Nations League – Εθνική ομάδα: Με το βλέμμα στο μέλλον

Nations League – Εθνική ομάδα: Με το βλέμμα στο μέλλον

Η Εθνική νίκησε 3-1 τη Β. Ιρλανδία, σφραγίζοντας την άνοδο στο Nations League

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή τη φορά η μέρα στο… γραφείο, όπως είχε πει και ο Γκουστάβο Πογιέτ, ήταν καλή. Η Εθνική νίκησε με 3-1 τη Β. Ιρλανδία στη Ριζούπολη, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Nations League, και ολοκλήρωσε με τον πιο ιδανικό τρόπο την παρουσία της στη διοργάνωση.

Τα κέρδη από την κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι η άνοδος στη μεγαλύτερη κατηγορία, που πρακτικά σημαίνει πιο δυνατοί αντίπαλοι, άρα πιο εμπορικά ματς, καθώς και το ότι η Ελλάδα θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω αγώνων μπαράζ (πολύ πιθανή μια αναμέτρηση με την Τουρκία) να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας για την τελική φάση του Euro ’24, αν δεν το καταφέρει μέσω των προκριματικών.

Οσον αφορά στο χθεσινό ματς, η Εθνική εξαργύρωσε το πολύ καλό γι’ αυτήν δεύτερο ημίχρονο, όπου κατά διαστήματα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, βγάζοντας αυτοματισμούς που θέλει να βλέπει ο Ουρουγουανός τεχνικός. Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Πέλκα, έπειτα από λάθος έξοδο του Πίκοκ-Φάρελ, όμως η Β. Ιρλανδία «απάντησε» μόλις τέσσερα λεπτά μετά, όταν ο Λέιβερι έπιασε στον… ύπνο την ελληνική άμυνα και με προβολή έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ανέβασε την απόδοσή της και έπαιξε στο μισό γήπεδο την αντίπαλό της. Επιβράβευση της προσπάθειας των διεθνών το γκολ του Μασούρα στο 55΄, το οποίο προήλθε έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό Μάνταλου και Μπακασέτα. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ του Μάνταλου στο 80ό λεπτό με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90΄ Γούτας), Μπακασέτας (76΄ Μπουχαλάκης), Πέλκας (67΄ Φούντας), Μασούρας (76΄ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (67΄ Δουβίκας).

Ανοικτό το ενδεχόμενο η ελληνική ομάδα να παίξει στον ημιτελικό με την Τουρκία, με φόντο ένα εισιτήριο για το Euro 2024.

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Ιαν Μπάρα-κλοου): Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ (68΄ Ντ. Τσαλρς), Φλάναγκαν, Εβανς, Λιούις (77΄ Φέργκιουσον), ΜακΝέρ, ΜακΚάν, Ντέιβις, Τόμπσον (9΄ Σέιβιλ), Μαγκένις (77΄ ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (68΄ Γουάιτ).

• Στο άλλο ματς του ομίλου, το Κόσοβο επικράτησε με 5-1 της Κύπρου, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση και θα πάρει μέρος στα πλέι άουτ.

• Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου: Ελλάδα 15, Κόσοβο 9, Β. Ιρλανδία 5, Κύπρος 5.

• Στα παιχνίδια που έγιναν χθες για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Nations League: Α΄ κατηγορία: Ελβετία – Τσεχία 2-1, Πορτογαλία – Ισπανία 0-1. Β΄ κατηγορία: Αλβανία – Ισλανδία 1-1, Ιρλανδία – Αρμενία 3-2, Νορβηγία – Σερβία 0-2, Ουκρανία – Σκωτία 0-0, Σουηδία – Σλοβενία 1-1.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή