«Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Αρένα»: Η μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν στην ΑΕΚ έφτασε

«Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Αρένα»: Η μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν στην ΑΕΚ έφτασε

Ενα παζλ Ιστορίας, αναμνήσεων και νοσταλγίας θα συνθέσει την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, 19 ολόκληρα χρόνια μετά το γκρέμισμα της έδρας της

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα παζλ Ιστορίας, αναμνήσεων και νοσταλγίας θα συνθέσει την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, 19 ολόκληρα χρόνια μετά το γκρέμισμα της έδρας της.

Στο ίδιο μέρος, στα ίδια χώματα, ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο που τόσο έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα ανοίξει απόψε (20.30 – ΕΡΤ 3) τις πύλες του, ενώνοντας το ένδοξο παρελθόν του συλλόγου με το παρόν και την ελπίδα για το μέλλον.

Ντοκουμέντα, μαρτυρίες, αλλά κυρίως παρουσίες ζωντανών θρύλων της ομάδας, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν οι 31.000 οπαδοί της Ενωσης που θα κατακλύσουν την «Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Αρένα» στα εγκαίνιά της και στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει.

Ανοίγει επισήμως τις πύλες του απόψε το «Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Αρένα» – Αίσθηση προκάλεσε η επιστολή Μαρινάκη.

Μεγάλες μορφές που τίμησαν την κιτρινόμαυρη φανέλα στην 98χρονη πορεία της ΑΕΚ θα «παρελάσουν» μπροστά στον «διψασμένο» κόσμο της ομάδας: από τον 93χρονο Αντώνη Παραγιό, τον μεγαλύτερο ηλικιακά εν ζωή παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του «Δικεφάλου», τους μυθικούς Κώστα Νεστορίδη και Ανδρέα Σταματιάδη, τους μεταγενέστερους Λάκη Νικολάου και Χρήστο Αρδίζογλου μέχρι τους Θωμά Μαύρο, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ντανιέλ Μπατίστα, Μιχάλη Κασάπη και Ντέμη Νικολαΐδη. Συνολικά 23 δόξες του συλλόγου θα δώσουν το «παρών», με μεγάλο απόντα τον Μίμη Παπαϊωάννου, που πιθανότατα θα λείψει λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης, με τα κείμενα που επιμελήθηκε ο ίδιος, θα επιδιώξει να ενώσει τον προσφυγικό ελληνισμό και τις χαμένες πατρίδες, με τη σημερινή Ελλάδα και τη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης θα έχουν οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη και Αντώνης Αντωνίου. Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 17.00, με την ΠΑΕ να κάνει έκκληση η προσέλευση να έχει γίνει το αργότερο έως τις 19.00. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα εκπροσωπηθεί από τους Μάνο Μαυροκουκουλάκη και Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παρευρεθεί ο Γιάννης Αλαφούζος, εφόσον ξεπεράσει ένα προσωπικό του θέμα.

Οπως αναμενόταν, ουδείς από τον Ολυμπιακό θα παρευρεθεί, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να το γνωστοποιεί με μια προκλητική επιστολή στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως τυχόν παρουσία του θα θυμίσει «πολλές ήττες στον κόσμο της ΑΕΚ», κάνοντας λόγο για ζητήματα που αφορούν την ανέγερση και την ασφάλεια του γηπέδου αλλά και σκανδαλώδη χρηματοδότησή του από την πολιτεία. Τον ΠΑΟΚ θα εκπροσωπήσουν οι Γιώργος Σαββίδης και Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ σχεδόν όλες οι ΠΑΕ της ΣΛ1 θα εκπροσωπηθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή