Superleague, Άρης – ΑΕΚ 0-2: Κυρίαρχη η Ένωση στη Θεσσαλονίκη

Superleague, Άρης – ΑΕΚ 0-2: Κυρίαρχη η Ένωση στη Θεσσαλονίκη

Η Ένωση έφτασε τους 15 βαθμούς στο πρωτάθλημα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 2-0 του Άρη στη Θεσσαλονίκη στο ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής της Superleague. Η Ένωση έφτασε τους 15 βαθμούς στο πρωτάθλημα και είναι στη δεύτερη θέση, έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο Άρης υπέστη την τρίτη ήττα του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε στους δέκα βαθμούς.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 11’ με τον Μουκουντί να κόβει προσπάθεια του Ιτούρμπε.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου βγήκαν και πάλι μπροστά με καλές προϋποθέσεις στο 16’ με το συρτό σουτ του Μανσίνι να καταλήγει στα χέρια του Αθανασιάδη. Στο 19’ ο Νταμπό έκανε ωραία προσπάθεια αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Η Ένωση είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 25ο λεπτό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφυγε στην αντεπίθεση, ο Λιβάι τροφοδότησε τον Γκατσίνοβιτς αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε σταθερά. Λίγο αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Ρότα.

Οι προσπάθειες της ΑΕΚ ευοδώθηκαν στο 28ο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ένωση κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Αραούχο στο 30ο λεπτό με τον αρχηγό της Ένωσης να αστοχεί προ κενής εστίας.

Η ομάδα του Αλμέιδα είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 37ο λεπτό. Ο Σιμάνσκι έβγαλε ωραία πάσα στον Λιβάι, εκείνος απέφυγε τον Κουέστα, με τον Μαζίκου να διώχνει την προσπάθεια του ποδοσφαιριστή της Ένωσης πάνω στη γραμμή.

Η Ένωση έκανε το 0-2 στο 50ο λεπτό. Ο Μανσίνι έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα και με υπέροχο τελείωμα νίκησε τον Κουέστα.

Ο παίκτες του Άλαν Πάρντιου έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Στο 65’ ο Γκατσίνοβιτς έκανε το σουτ αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Στο 67ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Λιβάι Γκαρσία ως οφσάιντ.

Στο 75’ ο Κουέστα έδιωξε κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά η ΑΕΚ έδειχνε ότι μπορούσε να πετύχει γκολ ανά πάσα στιγμή.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν να κερδίζουν μέτρα από το 82’ κι ύστερα. Ο Άρης είχε καλές στιγμές με τον Μαντσίνι και τον Καμάτσο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Κουέστα μπλόκαρε σουτ του Μάνταλου.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αθανασιάδης μπλόκαρε προ του Ζερβίνιο.

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (57′ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό, Γκαρσία (66′ Πάλμα), Γκαρθία (82′ Καμάτσο), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66′ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Γκρέι (57′ Ζερβίνιο)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Ελίασον (80′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (80′ Τσούμπερ), Πινέδα (90′ Γιόνσον), Λιβάι Γκαρσία (90′ Μάνταλος), Αραούχο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή