Premier League: Η Λίβερπουλ έδωσε τέλος στο αήττητο της Μάντσεστερ Σίτι

Premier League: Η Λίβερπουλ έδωσε τέλος στο αήττητο της Μάντσεστερ Σίτι

Με γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ η Λίβερπουλ πήρε το ντέρμπι (1-0) απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι για την 11η αγωνιστική της Premier League

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ η Λίβερπουλ πήρε το ντέρμπι (1-0) απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι για την 11η αγωνιστική της Premier League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αντέδρασε μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, που την έχουν φέρει μακριά από την κορυφή. 

Η Λίβερπουλ κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τον Χάαλαντ με την Σίτι να κάνει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Οι «κόκκινοι» έφτασαν τους 13 βαθμούς δέκα λιγότερους από την ομάδα του Μάντσεστερ που είναι στη δεύτερη θέση. Η Άρσεναλ είναι στην κορυφή με 27 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 15ο λεπτό με τον Άλισον να μπλοκάρει το σουτ του Γκιουντογκάν. Στο 21’ ο Ζότα πήρε την κεφαλιά με τον Έντερσον να μην ανησυχεί. Τρία λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ έχασε τεράστια ευκαιρία με το σουτ του Ρόμπερτσον να καταλήγει άουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά τον Χάαλαντ που δεν μπορούσε να απειλήσει. Η Λίβερπουλ δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Στο 50ο λεπτό ο Έντερσον έκανε τρομερή απόκρουση σε προσπάθεια του Σαλάχ σε τετ α τετ. Στο 53΄η Σίτι άνοιξε το σκορ με τον Φόντεν αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ζότα αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά.

Από εκείνο το σημείο ο αγώνα απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να φανούν απειλητικές με τη Σίτι να πιέζει ασφυκτικά για το γκολ αλλά η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 76ο λεπτό. Ο Άλισον με το βολέ βρήκε τον Σαλάχ, που αφού απέφυγε τον Κανσέλο, νίκησε τον Έντερσον.

Η Λίβερπουλ είχε νέα καλή στιγμή με τον Νούνιες στο 78’. Στο 84’ ο Γκιουντογκάν έκανε συρτό σουτ με τον Άλισον να μπλοκάρει.  Στο 86΄οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή αλλά ο Νούνιες δεν πάσαρε στον Σαλάχ που ήταν αμαρκάριστος.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νόυνιες βρήκε τον Αλεξάντερ Άρνολντ αλλά ο παίκτης της Λίβερπουλ αστόχησε σε μία δύσκολη προσπάθεια.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Μίλνερ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (73′ Χέντερσον), Τιάγκο, Έλιοτ (73′ Καρβάλιο), Σαλάχ (90′ Αλεξάντερ Άρνολντ), Ζότα (90+9′ Τσιμίκας), Φιρμίνο (73′ Νούνιες)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιντογάν (89′ Άλβαρες), Σίλβα, Χάαλαντ, Φόντεν

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Μπρέντφορντ – Μπράιτον 2-0 (27′ 64′ πεν. Τόνι)
Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας 0-0
Γουλβς – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0 (56′ πεν. Νέβες)
Φούλαμ – Μπόρνμουθ 2-2 (22′ Ντιόπ, 52′ πεν. Μίτροβιτς/ 2′ Σολάνκε, 29′ Λέρμα)
Τότεναμ – Έβερτον 2-0 (59′ πεν. Κέιν, 86′ Χόιμπιεργκ)
Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ 1-1 (20′ Περό / 64′ Ράις)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 0-0
Άστον Βίλα – Τσέλσι 0-2 (6′, 65′ Μάουντ)
Λιντς – Άρσεναλ 0-1 (35′ Σακά)
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (76′ Σαλάχ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή