Superleague, Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: «Καθάρισε» ο Σπόραρ

Superleague, Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: «Καθάρισε» ο Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την ένατη νίκη του σε εννέα αγωνιστικές.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα αλλά το γκολ του Σπόραρ στις καθυστερήσεις του έδωσε τη νίκη επί του Άρη (1-0) για την ένατη αγωνιστική της Superleague.

Το τριφύλλι συνεχίζει μόνο με νίκες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε τους 27 βαθμούς και παραμένει στην πρώτη θέση. Ο Άρης του Άλαν Πάρντιου προβλημάτισε το τριφύλλι αλλά έφυγε με άδεια χέρια. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε στους 13 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 2ο λεπτό με την προσπάθεια του Τσέριν  να καταλήγει σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 9’ όταν ο Παλάσιος βρήκε τον Ιωαννίδης αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Έλληνας επιθετικός πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπερνάρ έκανε ωραία ενέργεια μέσα από την περιοχή, σούταρε αλλά ο Κουέστα απέκρουσε. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν δύο μαζεμένες ευκαιρίες στο 15’ και το 17΄με τον Ιτούρμπε σε ένα ματς που είχε ξέφρενο ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο. Στο 22ο λεπτό ο Βέρμπιτς έπιασε το γυριστό σουτ αλλά αστόχησε.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες άλλαζαν την μπάλα χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικές και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Στο 51’ ο Βέρμπιτς επιχείρησε να κάνει ανάποδο ψαλίδι μετά από σέντρα του Παλάσιος. Ο ίδιος παίκτης είχε νέα καλή στιγμή τρία λεπτά αργότερα αλλά άνοιξε πολύ το κοντρόλ του.

Στο 62΄ο Ιτούρμπε δεν βρήκε την μπάλα μετά από ωραία μπαλιά του Ματέο Γκαρσία.

Στο 67ο λεπτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Μπερνάρ αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για φάουλ του Βέρμπιτς στη φάση. Στο 71’ ο Πάλμα έκανε ωραία ατομική προσπάθεια αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ άστοχο.

Στο 79’ ο Βέρμπιτς πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Αϊτόρ στο 81’ με τραυματισμό στο γόνατο. Ο Ισπανός, που μόλις είχε μπει στον αγώνα, έγινε αναγκαστική αλλαγή δείχνοντας να πονάει αρκετά.

Οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή με τον Σπόραρ στο 88ο λεπτό. Ο Σλοβένος επιθετικός πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βέρμπιτς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και άνοιξε το σκορ.

Το τριφύλλι έκανε στη συνέχεια διαχείριση του προβαδίσματος και πήρε τη νίκη.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπερνάρ (79’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (79’ Αϊτόρ, 83’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ), Βέρμπιτς. 

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (80’ Ντιοπ), Ενκουλού, Φαμπιάνο, Μαζικού, Νταμπό, Ετέμπο, Οντουμπάγιο, Ματέο Γκαρσία (90+1’ Πίρσμαν), Ιτούρμπε (63’ Γκρέι), Ζερβίνιο (62’ Πάλμα).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή