Κριστιάνο Ρονάλντο: Η δύσκολη εξίσωση για το μέλλον του στη Γιουνάιτεντ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η δύσκολη εξίσωση για το μέλλον του στη Γιουνάιτεντ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον Ιανουάριο

5' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε στον πάγκο. Η απόφαση του Έρικ Τεν Χάαγκ εξόργισε τον Πορτογάλο άσο, ο οποίος, πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης στον αγωνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ, αποχώρησε από το Ολντ Τράφορντ.

Ήταν ένα ακόμη επεισόδιο σε μία ιδιαίτερη σεζόν για τον Πορτογάλο άσο και την αγγλική ομάδα. Μάλιστα, για τη συμπεριφορά του στο ματς με την Τότεναμ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο τιμωρήθηκε από τη διοίκηση με πρόστιμο ύψους 900.000 ευρώ, ενώ έμεινε και εκτός αποστολής για το ματς κόντρα στην Τσέλσι.

Ο ίδιος φάνηκε να αναγνωρίζει το λάθος του μέσα από ανάρτηση που έκανε στο Instagram. «Όπως έκανα πάντα, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, προσπαθώ να ζω και να παίζω με σεβασμό προς τους συναδέλφους μου, τους αντιπάλους μου και τους προπονητές μου. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Δεν έχω αλλάξει. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος και ο ίδιος επαγγελματίας τα τελευταία 20 χρόνια και ο σεβασμός έπαιζε πάντα πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ξεκίνησα πολύ νέος, τα παραδείγματα των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων παικτών ήταν πάντα πολύ σημαντικά για μένα. Επομένως, αργότερα, πάντα προσπαθούσα να δώσω ο ίδιος το παράδειγμα για τους νέους που μεγάλωσαν σε όλες τις ομάδες που έχω εκπροσωπήσει. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα δυνατό και μερικές φορές η “πίεση της στιγμής” μας κάνει να μη σκεφτόμαστε καθαρά.

Αυτή τη στιγμή, απλά νιώθω ότι πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά στο Carrington, να υποστηρίζω τους συμπαίκτες μου και να είμαι έτοιμος για όλα σε κάθε παιχνίδι. Το να ενδώσετε στην πίεση δεν είναι επιλογή. Δεν ήταν ποτέ. Αυτή είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ενωμένοι πρέπει να σταθούμε. Σύντομα θα είμαστε ξανά μαζί», ανέφερε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Είναι φανερό, όμως, ότι το γυαλί ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει σπάσει.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2021. «Επιστρέφω σπίτι» ανέφερε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ στα κοινωνικά δίκτυα δημιουργώντας κύματα ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων της αγγλικής ομάδας.

Η περσινή χρονιά εξελίχθηκε σε roller coaster για τον ίδιο και για τον αγγλικό σύλλογο. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έκανε μία καλή σεζόν με 18 γκολ και 3 ασίστ σε 30 αγώνες πρωταθλήματος. Η Γιουνάιτεντ, όμως, έμεινε χωρίς κάποιο τρόπαιο ενώ απέτυχε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Τον Απρίλιο, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ανακοίνωσε ότι έφυγε από τη ζωή ένα από τα δίδυμα παιδιά που κυοφορούσε η σύντροφός του.

Το ιδιαίτερο καλοκαίρι του Ρονάλντο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κυκλοφόρησαν πολλές φήμες σχετικά με το μέλλον του Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο νέος προπονητής της ομάδας, Έρικ Τεν Χαγκ, επέμενε στις δηλώσεις ότι ο 37χρονος ποδοσφαιριστής ήταν μέσα στα πλάνα του για τη σεζόν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πήρε μέρος στην προετοιμασία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ασία για «προσωπικούς λόγους», γεγονός που έφερε νέο πλήθος δημοσιευμάτων σχετικά με το μέλλον του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, ζήτησε το καλοκαίρι να αποχωρήσει από τη Γιουνάιτεντ. Η προοπτική να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Γιουρόπα Λιγκ δεν τον κάλυπτε.

Άλλωστε, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Τσάμπιονς Λιγκ τα χρόνια που αγωνίζεται. Έχει κατακτήσει το τρόπαιο πέντε φορές ενώ είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 140 γκολ, πρώτος σε συμμετοχές με 183 αγώνες και πρώτος σε ασίστ με 42.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει ικανοποιητική πρόταση και έτσι παρέμεινε στους «κόκκινους διαβόλους».

Το δύσκολο ξεκίνημα φέτος

Η σεζόν ξεκίνησε δύσκολα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δύο διαδοχικές ήττες από την Μπράιτον (2-1) και την Μπρέντφορντ (4-0) που έφερε τον Έρικ Τεν Χαγκ σε δύσκολη θέση.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα στο πρωτάθλημα της Premier League έχοντας πετύχει ένα γκολ ενώ έχει αγωνιστεί ως βασικός και στα τέσσερα ματς του Γιουρόπα Λιγκ με απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ. 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμαθαν να ζουν, πλέον, χωρίς αυτόν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πλέον 20 βαθμούς και βρίσκεται στην έκτη θέση, οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Το μέλλον του, ωστόσο, παραμένει ανοιχτό. Ο ποδοσφαιριστής θα έχει συνάντηση με τον Έρικ Τεν Χαγκ για να συζητήσουν για την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με το Theathletic δεν αποκλείεται ο ποδοσφαιριστής να μείνει ελεύθερος και να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα «θυσίαζε» μέρος του συμβολαίου του.

Ένα άλλο σενάριο της ίδιας ιστοσελίδας αναφέρει ότι η αγγλική ομάδα θα επιδιώξει μία συμφωνία μαζί του προκειμένου να του δοθεί ένα εφάπαξ ποσό, λιγότερο από τα λεφτά που θα δικαιούτο βάσει του συμβολαίου του. Αλλά αυτό παραμένει μία μακρινή πιθανότητα. Είναι δεδομένο ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Κινδυνεύει η θέση του στην Εθνική Πορτογαλίας;

Με 190 συμμετοχές και 117 γκολ με την Εθνική Πορτογαλίας, ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν σκοπεύει να βάλει σύντομα τέλος στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα. Άλλωστε, έχει δηλώσει κι ο ίδιος ότι μεγάλος του στόχος είναι να αγωνιστεί και στο Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία.

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί του σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Euro 2016 και του Nations League τον έχουν καταστήσει σε μία εμβληματική μορφή για την Εθνική. Ποιος θα ήταν τόσο «γενναίος» που θα τον άφηνε εκτός προεπιλογής για το Μουντιάλ, ακόμη κι αν ο χρόνος συμμετοχής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι περιορισμένος;

Μετά την ήττα της Πορτογαλίας από την Ισπανία για το Nations League τα ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν ότι «έπρεπε να περιοριστεί» ο χρόνος συμμετοχής του. Άπαντες ελπίζουν ότι αν ξεκινήσει να βρίσκει και πάλι δίχτυα, θα βρει και πάλι κίνητρο για να βρεθεί σε καλή κατάσταση στα τελικά του Κατάρ.

Η Πορτογαλία έχει κληρωθεί στον όγδοο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Γκάνα, την Ουρουγουάη και τη Ν. Κορέα. Ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντιόγκο Ζότα που τραυματίστηκε στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή