Τσάμπιονς Λιγκ: Αποκλεισμός Γιουβέντους

Τσάμπιονς Λιγκ: Αποκλεισμός Γιουβέντους

Βαριά ήττα από την Μπενφίκα με 4-3 - Μάθημα της Λειψίας στη Ρεάλ με 3-2

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας έγινε το ματς της βραδιάς για το πρώτο σκέλος της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η Μπενφίκα επικράτησε με 4-3 της Γιουβέντους (έχοντας προηγηθεί με 4-1) και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης από τον 8ο όμιλο, μαζί με την Παρί Σ.Ζ., που είχε εύκολο βράδυ καθώς σκόρπισε με 7-2 τη Μακάμπι Χάιφα.

Αντίθετα, εκτός διοργάνωσης έμεινε η Γιούβε, ενώ κινδυνεύει να μείνει ακόμα και εκτός Ευρώπης, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής.

Σπουδαία νίκη που την κράτησε σε θέση πρόκρισης πέτυχε και η Λειψία με 3-2 επί της Ρεάλ, ενώ η Μίλαν νίκησε με 4-0 την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και προσπέρασε στη 2η θέση του 1ου ομίλου τη Σάλτσμπουργκ, που έχασε με 2-1 από την Τσέλσι.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες ανά όμιλο: 5ος: Σάλτσμπουργκ – Τσέλσι 1-2, Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μίλαν 0-4. Τσέλσι 10, Μίλαν 7, Σάλτσμπουργκ 6, Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4. 6ος: Λειψία – Ρεάλ 3-2, Σέλτικ – Σαχτάρ 1-1. Ρεάλ 10, Λειψία 9, Σαχτάρ 6, Σέλτικ 2. 7ος: Ντόρτμουντ – Μαν. Σίτι 0-0, Σεβίλλη – Κοπεγχάγη 3-0. Μαν. Σίτι 11, Ντόρτμουντ 8, Σεβίλλη 5, Κοπεγχάγη 2. 8ος: Παρί Σ.Ζ. – Μακάμπι Χάιφα 7-2, Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3. Παρί Σ.Ζ. 11, Μπενφίκα 11, Γιουβέντους 3, Μακάμπι Χάιφα 3.

Εννέα γκολ στο Παρί – Μακάμπι Χάιφα – Μπαρτσελόνα – Μπάγερν και Αγιαξ – Λίβερπουλ κλέβουν απόψε την παράσταση.

Οσον αφορά στις αποψινές αναμετρήσεις, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε δύο γήπεδα, στο «Καμπ Νου», όπου η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Μπάγερν, καθώς και στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», όπου ο Αγιαξ αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ. Στη Βαρκελώνη, η Μπάρτσα είναι με το ένα πόδι εκτός διοργάνωσης και θέλει νίκη δική της και παράλληλα να μην επικρατήσει η Ιντερ της ουραγού Βικτόρια Πλζεν στο Μιλάνο, για να παραμείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο Αμστερνταμ, ο Αγιαξ έχει ουσιαστικά χάσει τις ελπίδες για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, από την άλλη όμως η Λίβερπουλ θέλει το τρίποντο για να παραμείνει στο κυνήγι της πρωτοπόρου και αήττητης Νάπολι, η οποία την ίδια ώρα θα υποδέχεται την ουραγό και χωρίς βαθμό Ρέιντζερς.

Σημαντικά είναι και τα ματς του 4ου ομίλου, όπου όλες οι ομάδες μπορούν να έρθουν από πρώτες μέχρι… τελευταίες. Το αποψινό πρόγραμμα: 1ος: Νάπολι – Ρέιντζερς, Αγιαξ – Λίβερπουλ. 2ος: Μπριζ – Πόρτο, Ατλέτικο – Λεβερκούζεν. 3ος: Μπαρτσελόνα – Μπάγερν, Ιντερ – Βικτόρια Πλζεν. 4ος: Τότεναμ – Σπόρτινγκ, Αϊντραχτ – Μαρσέιγ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή