Tα… γκέτο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Tα… γκέτο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Είναι σίγουρο πως η απόκτηση ενός σύγχρονου γηπέδου για μία ΠΑΕ αποτελεί το εφαλτήριο για υψηλότερους στόχους, μεγαλύτερες επιτυχίες και περισσότερα έσοδα. Κι αν μέρος από τα τελευταία επενδυθούν στις ακαδημίες, τότε μπορεί να αναδειχθούν κάποιοι νέοι παίκτες.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι σίγουρο πως η απόκτηση ενός σύγχρονου γηπέδου για μία ΠΑΕ αποτελεί το εφαλτήριο για υψηλότερους στόχους, μεγαλύτερες επιτυχίες και περισσότερα έσοδα. Κι αν μέρος από τα τελευταία επενδυθούν στις ακαδημίες, τότε μπορεί να αναδειχθούν κάποιοι νέοι παίκτες. Το κεφάλαιο όμως αυτό αφορά μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το ερασιτεχνικό, το οποίο αποτελεί και το φυτώριο, βιώνει τριτοκοσμικές συνθήκες. Γήπεδα σχεδόν όλα με πλαστικό χλοοτάπητα, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σε άθλια κατάσταση. Με αποτέλεσμα οι τραυματισμοί των νεαρών παικτών να είναι καθημερινό φαινόμενο. Ειδικά στα γόνατα.

Από φωτισμό; Θυμίζουν τα «κρυφά σχολειά» στην εποχή της τουρκοκρατίας. Στα νυχτερινά παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές, ειδικά οι τερματοφύλακες, μαντεύουν πού βρίσκεται η μπάλα. Οσο για αποδυτήρια; Χώροι που για να βρεθείς μέσα πρέπει να κλείνεις τη μύτη σου. Και μη ρωτήσετε για ζεστό νερό. Αν δεν έχει κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών του δήμου, τότε υπάρχει περίπτωση να υπάρξει.

Βλέπετε, τα περισσότερα, αν όχι η πλειονότητα αυτών των γηπέδων, ανήκουν στη δημοτική αρχή και αυτή έχει τη διαχείρισή τους, όπως και τη συντήρησή τους. Αναρωτηθείτε λοιπόν πόσες από αυτές τις αρχές κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους για τα υπόλοιπα θέματα της αρμοδιότητάς τους, για να είναι σωστές και σε ό,τι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους.

Επομένως, πέρα από τις πολυτελείς σουίτες, τα υπερσύγχρονα αποδυτήρια, τους εντυπωσιακούς χώρους δεξίωσης που τα ΜΜΕ διαφημίζουν ανελλιπώς –και καλώς κατασκευάζονται για τις ΠΑΕ αυτά τα γήπεδα–, ας κάνουν και ένα ρεπορτάζ στα… γκέτο των ερασιτεχνικών κατηγοριών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή