Παναθηναϊκός: «Κρας τεστ» με Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: «Κρας τεστ» με Ολυμπιακό

ΠΑΟ, ΑΕΚ, τα ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους» και η πιθανή αλλαγή ισορροπιών

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να πετυχαίνουν σημαντικές νίκες που ξεχώρισαν στη 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, η αυλαία έπεσε χθες στα Γιάννενα, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε από τον πάγκο το φιλί της ζωής, επικρατώντας 2-1 του Αστέρα Τρίπολης χάρη σε γκολ του Μπάλαν στο 63΄ και του Φοφανά στο 76΄, που μπήκαν αμφότεροι ως αλλαγή.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω με το γκολ του Ρεγκίς στο 47΄, αλλά έκαναν τη μεγάλη ανατροπή, έχοντας και ένα δοκάρι με κεφαλιά του Ροσέρο στο 72΄. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ έφτασε στους 9 βαθμούς την ομάδα της Τρίπολης και απομακρύνθηκε από την ουρά της βαθμολογίας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος (55΄ Λώλης), Μπιλμπάο, Μέντες, Ροσέρο (88΄ Λιάσος), Παμλίδης (61΄ Φοφανά), Εραμούσπε, Τζίμας (61΄ Μπάλαν).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Αλβαρες, Γκαρντάβσκι (64΄ Ντομίνγκεθ), Στάνκο, Μουνάφο (83΄ Ιγκλέσιας), Σίτο, Ρίτζις, Τιλίκα (35΄ Ριέρα), Μπαρτόλο (46΄ Μπενίτο).

Νίκη-ανάσα για τον ΠΑΣ επί του Αστέρα στα Γιάννενα χθες με 2-1.

Στην κορυφή η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη, με τον Παναθηναϊκό να περνάει από τον Βόλο με το εντυπωσιακό 5-1 και την ΑΕΚ να επικρατεί 2-0 του ΠΑΟΚ στην «Αγιά-Σοφιά», αποδεικνύοντας ότι είναι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Και οι δύο έχουν, βέβαια, ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μέχρι το φινάλε του α΄ γύρου, όπου θα φανεί εάν ο πρωταθλητής έχει τη δύναμη να κάνει μια μεγάλη επιστροφή ή θα παραδώσει τα όπλα. Το classico του ελληνικού ποδοσφαίρου γίνεται αυτή την Κυριακή στη «Λεωφόρο», όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, και το τελευταίο ντέρμπι της χρονιάς στις 13/11 στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν την ΑΕΚ.

Η επικράτηση του Παναθηναϊκού πήρε και έναν ιστορικό χαρακτήρα, καθώς συνδέθηκε με τη μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην ιστορία της Σούπερ Λιγκ 1, με περισσότερους από 15.000 φιλάθλους να ακολουθούν την ομάδα τους στον Βόλο και να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Με τη νίκη αυτή οι «πράσινοι» ξεπέρασαν με το απόλυτο 10/10 το ρεκόρ της ομάδας του Ρότσα από το 1994, που ξεκίνησε με εννέα συνεχόμενες νίκες. Περιττό να ειπωθεί ότι η πίεση για ένα εισιτήριο στο ντέρμπι είναι τεράστια. Ακόμη και το «Μαρακανά» θα γέμιζε μέσα σε λίγη ώρα!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τη Λαμία και κρατήθηκε στο -10, αλλά θα πάει στο ντέρμπι χωρίς τον Βαλμπουενά, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα απουσιάσει 8 εβδομάδες. Απών ίσως είναι και ο Μπα, λόγω διαστρέμματος. Πρόβλημα έχει και ο Βίντα της ΑΕΚ. Επαθε θλάση στον προσαγωγό και δύσκολα θα είναι διαθέσιμος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο φινάλε του α΄ γύρου. Με την ήττα του στη Ν. Φιλαδέλφεια ο ΠΑΟΚ έμεινε στο -14 από την κορυφή, ενώ ο Αρης με το ισόπαλο 1-1 με τον ΟΦΗ είναι στο -16, και το εντυπωσιακό είναι ότι και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν μαζί όσους βαθμούς έχει μόνος του ο Παναθηναϊκός! Ο Λεβαδειακός πέτυχε την πρώτη του νίκη (2-1 τον Ατρόμητο) στο πρωτάθλημα και άφησε έτσι τον Ιωνικό στην ουρά της βαθμολογίας, μοναδική ομάδα χωρίς «τρίποντο» στη Σούπερ Λιγκ 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή