Βγαίνει μπροστά ο ΠΑΟ

Κεντρική διαχείριση ζήτησε ο Γ. Αλαφούζος προς γενικό όφελος των «μικρών»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχει φέτος ο Παναθηναϊκός εντός αγωνιστικών χώρων, μεταφέρθηκε χθες και στο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 1. Με μια γενναία πρόταση στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γ. Αλαφούζος, αλλάζοντας τη μέχρι πρότινος στάση του, ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων προς όφελος των «μικρών» ομάδων. Ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει από φέτος σ’ αυτή, με σκοπό οι αδύναμες οικονομικά ομάδες να εισπράττουν τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ η καθεμία, μειώνοντας για τις μεγάλες ΠΑΕ τα έσοδα που θα είχαν από μια ατομική σύμβαση. Στόχος η μεγιστοποίηση της δυνατότητας των «μικρών» να διατηρούν την ανεξαρτησία τους, μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις.

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι το 50-50», είπε ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων», που με αφορμή τη διαιτησία του Φωτιά στο παιχνίδι με τη Λαμία, τόνισε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπό της, Γ. Κασναφέρη: «Κάποια παράκεντρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάνε για τον Παναθηναϊκό, ότι χρησιμοποιούμε δήθεν αθέμιτα μέσα, όταν η χώρα είναι πολύ μικρή και ξέρουν όλοι ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με διαιτητές. Αντιθέτως, στη Λαμία είχαμε τον διαιτητή Φωτιά, που επέτρεψε το πολύ σκληρό παιχνίδι, το οποίο είχε συνέπεια τους σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών μας, ενώ εκείνος δεν τιμωρήθηκε και ορίστηκε κανονικά μετά από μία εβδομάδα. Δέκα χρόνια τώρα ξέρετε τη στάση μας. Εμείς, κ. Κασναφέρη, δεν κυνηγάμε διαιτητές ούτε χρηματίζουμε δημοσιογράφους, όπως ενδεχομένως κάνουν οι σύμμαχοί σας».

Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν τόσο ο Μ. Κλάτενμπεργκ όσο και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τ. Μπαλτάκος, για τους οποίους εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ΠΑΕ, ενώ εμφανίστηκε αιχμηρός και για τη στάση της διοργανώτριας στο θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας. «Μας έχει ενοχλήσει πολύ που η διοργανώτρια συνέστησε εταιρεία χωρίς να γίνει πρώτα συζήτηση. Αυτά τα θέματα συζητούνται στο συμβούλιο και μετά παίρνονται αποφάσεις».

Για παράκεντρα και ενδεχόμενους χρηματισμούς μίλησε ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» – «Πυρά» κατά ΕΠΟ και τακτικών της ΣΛ1.

Κάθετα αντίθετη σε επαγγελματική διαιτησία υπό τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ εμφανίστηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ. «Δεν μας ενδιαφέρει ο Κλάτενμπεργκ και το τι λέει. Εμείς ως ΑΕΚ ξεκαθαρίζουμε πως δεν πάει εκεί ούτε σεντ», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ενωσης Αλέξης Αλεξίου. Αστέρας, Λαμία, Ιωνικός ζήτησαν να ορίζονται στους αγώνες τους ξένοι διαιτητές.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη σημερινή Γ.Σ. της ΕΠΟ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το ποσοστό από τα τηλεοπτικά που δίνει η Λίγκα στην Ομοσπονδία. Με επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΣΛ1, Β. Μαρινάκης, εκφράζει ενστάσεις για τη διεξαγωγή της σημερινής Γ.Σ. της ομοσπονδίας, θεωρώντας πως αυτή γίνεται κατά παράβαση του καταστατικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή