Ποδόσφαιρο: Σκληρή μάχη για τη διαιτησία

Ποδόσφαιρο: Σκληρή μάχη για τη διαιτησία

Το «τιμόνι» στην ΕΠΟ θέλουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στη Σούπερ Λιγκ οι «αιώνιοι»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια συνέλευση όπου κυριάρχησαν οι αντιπαραθέσεις, οι λεονταρισμοί και οι απειλές, το «ναι» στην επαγγελματική διαιτησία ξεχώρισε, αλλά το μεγάλο ερώτημα για το ποιος θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας της (ΕΠΟ ή Σούπερ Λιγκ 1) παρέμεινε αναπάντητο, αφήνοντας ενεργές τις πολλές διαχωριστικές γραμμές.

Στη χθεσινή Γ.Σ. της ΕΠΟ ειπώθηκαν αρκετά, τα περισσότερα για τις εντυπώσεις, με τους εκπροσώπους των FIFA/UEFA να έχουν ως μόνιμη επωδό την πιστή εφαρμογή της ολιστικής μελέτης.

Παρά το γεγονός πως από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκο τέθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο της διαγραφής της ΣΛ1 από μέλος της εάν συνεχίσει να κινείται αυτόνομα στο θέμα, τελικά η πρόταση που εγκρίθηκε είναι την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει συνάντηση ΕΠΟ – ΣΛ1 – ΚΕΔ και των διεθνών διαιτητών, για το πώς θα υλοποιηθεί το πρότζεκτ. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τάχθηκαν με την πλευρά της ΕΠΟ, ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με την πλευρά της διοργανώτριας ΣΛ1.

«Δεν γίνεται εκείνοι που παίζουν να αποφασίζουν και ποιος θα διευθύνει τους αγώνες. Θα διαλύσουν σε δύο εβδομάδες. Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να γίνει υπό την αιγίδα της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ είναι η κορυφή της πυραμίδας και όχι η Λίγκα. Θα καλέσουμε τους 7 διεθνείς διαιτητές, τον Μπένετ και εκπροσώπους των λιγκών, ώστε να δούμε με ποιον τρόπο μπορεί αυτό να υλοποιηθεί», τόνισε ο κ. Μπαλτάκος, ενώ ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Μάνος Μαυροκουκουλάκης ανέφερε: «Δώστε την επαγγελματική διαιτησία στη Λίγκα για να σπάσουν οι σκιές, γιατί αν εσείς μείνετε στη διαιτησία θα υπάρχει παρασκήνιο».

Ποσοστό και μητρώο

Κόντρα υπήρξε και για το θέμα με τη μείωση του ποσοστού παρακράτησης της ΕΠΟ (από 5% σε 1%) από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ. Οπως αποφασίστηκε, το ζήτημα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και μετά θα πάει προς ψήφιση σε έκτακτη Γ.Σ., ενώ σε παραπομπή τέθηκε και η επίμαχη υπόθεση του μητρώου. Για τα περίπου 200 σωματεία που δεν έχουν ενταχθεί και έχουν αποκλειστεί από τα τοπικά πρωταθλήματα αποφασίστηκε να υπάρξει σήμερα (16.30) ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι ώστε να βρεθεί η φόρμουλα και να συμμετάσχουν όλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή