Σούπερ Λιγκ 2: στη σέντρα με προβλήματα και αλλαγές

Σούπερ Λιγκ 2: στη σέντρα με προβλήματα και αλλαγές

Μπορεί να μοιάζει με ψέμα, όμως η Σούπερ Λιγκ 2 βρίσκεται στη σέντρα. Υστερα από ένα διάστημα πέντε μηνών, όπου για μία ακόμη φορά τέθηκε εν αμφιβόλω ακόμη και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, η εκκίνηση γίνεται σήμερα με την αναμέτρηση Βέροιας – ΠΑΟΚ Β΄ (15.15, ΕΡΤ 3)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να μοιάζει με ψέμα, όμως η Σούπερ Λιγκ 2 βρίσκεται στη σέντρα. Υστερα από ένα διάστημα πέντε μηνών, όπου για μία ακόμη φορά τέθηκε εν αμφιβόλω ακόμη και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, η εκκίνηση γίνεται σήμερα με την αναμέτρηση Βέροιας – ΠΑΟΚ Β΄ (15.15, ΕΡΤ 3).

Τα οικονομικά προβλήματα, φυσικά, παραμένουν και είναι άγνωστο πόσες ομάδες θα καταφέρουν να αντέξουν έως το τέλος. Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους (Βόρειος – Νότιος) των 15 ομάδων ο καθένας και η μεγάλη διαφορά σε σχέση με την περυσινή χρονιά είναι πως οι δύο πρωταθλητές θα ανεβαίνουν απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 1 αντικαθιστώντας τους δύο τελευταίους της μεγάλης κατηγορίας, που θα υποβιβάζονται επίσης απευθείας. Μπαράζ δεν θα υπάρχουν, όπως επίσης και πλέι οφ, πλέι άουτ. Οι τέσσερις τελευταίοι κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική, ενώ οι β΄ ομάδες των Big-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) δεν μπορούν ούτε να ανέβουν ούτε να πέσουν.

Με βάση το πώς κινήθηκαν οι ομάδες στο μεταγραφικό πεδίο, ο κάθε όμιλος έχει από δύο μεγάλα φαβορί. Στον βόρειο όμιλο, η ΑΕΛ στη μετά Κούγια εποχή και ο Πανσερραϊκός ξεχωρίζουν. Ενισχυμένες επίσης εμφανίζονται οι Νίκη Βόλου και Ηρακλής. Στον Νότιο, Απόλλων Σμ. και Καλαμάτα διαθέτουν οικονομική άνεση και γεμάτο ρόστερ, ενώ γερά αουτσάιντερ είναι οι Καλλιθέα και Κηφισιά.

Οι δύο όμιλοι αναλυτικά: Βόρειος: ΑΕΛ, Αλμωπός Αρ., Αναγέννηση Καρδ., Απόλλων Λαρ., Απόλλων Π., Βέροια, Διαγόρας, Ηρακλής, Ηρακλής Λαρ., Θεσπρωτός, Μακεδονικός, Νίκη Β., ΠΑΟ Β΄, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β΄. Νότιος: ΑΕΚ Β΄, Αιγάλεω, Απόλλων Σμ., Επισκοπή, Ηλιούπολη, Ηρόδοτος, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Κηφισιά, Ολυμπιακός Β΄, ΟΦΙεράπετρας, Παναχαϊκή, ΠΑΟ Ρουφ, Προοδευτική, Χανιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή