Αναζητεί «κόκκινο» φράγμα στο «πράσινο» ποτάμι

Αναζητεί «κόκκινο» φράγμα στο «πράσινο» ποτάμι

Το αυριανό ντέρµπι Παναθηναϊκού – Ολυµπιακού έχει αρκετές διαφορές από αυτά των τελευταίων ετών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αυριανό ντέρµπι Παναθηναϊκού – Ολυµπιακού έχει αρκετές διαφορές από αυτά των τελευταίων ετών. Η βασική είναι πως ο γηπεδούχος εµφανίζεται ως φαβορί, έπειτα από αρκετά χρόνια, έστω κι αν σ’ αυτά δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο αυτός ο τίτλος, όπως έχει αποδειχθεί παλαιότερα.

Αλλη µία είναι η βαθμολογική διαφορά που έχουν οι αντίπαλοι, η οποία σίγουρα αγχώνει περισσότερο τους «ερυθρολεύκους», που ξέρουν πως αν δεν μπορέσουν να μειώσουν τη διαφορά, θα απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τον βασικό τους στόχο, τον τίτλο, στον οποίο στοχεύουν πλέον με πολλές αξιώσεις οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει «μοντάρει» ένα σύνολο που δίνει την αίσθηση πως πολύ δύσκολα μπορεί να χάσει βαθμούς, ειδικά μέσα στην έδρα του. Με ποδοσφαιριστές γυμνασμένους, που πιέζουν εξουθενωτικά τους αντιπάλους και εκμεταλλεύονται άριστα την ταχύτητά τους στις αντεπιθέσεις. Και φυσικά με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα να έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ σε δέκα ματς.

Χαρακτηριστικά που λείπουν σε μεγάλο βαθμό από αυτούς του Μίτσελ, που προσπαθεί να μοντάρει ομάδα από ένα ρόστερ που φαντάζει το καλύτερο στα συμβόλαια και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Βασικό μειονέκτημα της ομάδας του Πειραιά, η κακή φυσική κατάσταση. Τα περισσότερα τέρματα, εντός και εκτός συνόρων, τα έχει δεχθεί στα τελευταία λεπτά των αγώνων, όταν γίνεται εμφανής η έλλειψη δυνάμεων των παικτών της.

Γι’ αυτό πιστεύω πως, όσο κι αν η ιστορία μάς διδάσκει πως στα ντέρμπι των «αιωνίων» το αποτέλεσμα κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από τη θέληση και το πάθος των αντιπάλων, δεν μπορούν να αγνοηθούν τα αγωνιστικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή