Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί

Ο ΠΑΟ υποδέχεται αύριο τον Ολυμπιακό, που θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μητέρα όλων των μαχών στον ελληνικό αθλητισμό είναι το αλατοπίπερο της 11ης αγωνιστικής στη ΣΛ1, με το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να τραβάει τη γενικότερη προσοχή. Εχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο ελληνικό classico ως απόλυτο φαβορί, διεκδικώντας μια νίκη πολύ κρίσιμη στη μάχη του τίτλου. Οι «πράσινοι» μετρούν το απόλυτο 10/10, έχουν διαφορά 10 βαθμών από τον «αιώνιο αντίπαλό» τους, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα παίξουν στην «καυτή» Λεωφόρο, μπροστά σε ένα κοινό που φέτος τους έχει στηρίξει όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια και πιθανότατα υπό βροχήν.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια απογοητευτική ευρωπαϊκή παρουσία, έχει μείνει πολύ πίσω βαθμολογικά και η γενικότερη εικόνα του φέτος απέχει πολύ απ’ αυτήν μιας ομάδας που έχει κατακτήσει τα τελευταία τρία πρωταθλήματα. Αυτά τα ντέρμπι, όμως, είναι ιδιαίτερα παιχνίδια ό,τι κι αν κρίνουν, όποια κι αν είναι η αγωνιστική κατάσταση των δύο μονομάχων, με πολλά παραδείγματα καταποντισμού της ομάδας που εμφανιζόταν ως απόλυτο φαβορί.

Για να επωφεληθεί η (2η στη βαθμολογία) ΑΕΚ από το όποιο αποτέλεσμα του ντέρμπι, πρέπει η ίδια να περάσει νικηφόρα από την Τρίπολη, στο δεύτερο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής όσον αφορά τη μάχη του τίτλου. Αντίστοιχα, το ίδιο κρίσιμο είναι και το ντέρμπι ουραγών ΟΦΗ – Ιωνικός, όπως σημαντικές είναι και οι αναμετρήσεις Λαμία – Βόλος, Παναιτωλικός – Λεβαδειακός τόσο για μια θέση στα πλέι οφ όσο και για την ουρά της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει φάρμακο στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Αρης δοκιμάζεται στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Καραδοκεί η ΑΕΚ, που δοκιμάζεται στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

Το πρόγραμμα (11η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 15.45 Λαμία – Βόλος, 18.30 ΟΦΗ – Ιωνικός, 19.00 Ατρόμητος – Αρης, 21.00 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννενα. ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Παναιτωλικός – Λεβαδειακός, 19.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 20.30 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ.

Η βαθμολογία (10 αγώνες): Παναθηναϊκός 30, ΑΕΚ 24, Ολυμπιακός 20, Βόλος 20, ΠΑΟΚ 16, Αρης 14, Παναιτωλικός 12, Ατρόμητος 11, ΠΑΣ Γιάννινα 9, Αστέρας Τρίπολης 9, Λαμία 8, ΟΦΗ 7, Λεβαδειακός 6, Ιωνικός 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή