Πληγωμένη η ΑΕΚ, εμβόλιμη αγωνιστική από σήμερα

Πληγωμένη η ΑΕΚ, εμβόλιμη αγωνιστική από σήμερα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, η ΑΕΚ μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της διπλά χαμένo στην 11η αγωνιστική. Πέρα από την ισοπαλία στην Τρίπολη που της στέρησε τη δυνατότητα να μειώσει τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο σοβαρός τραυματισμός του Νίκλας Ελίασον (κάταγμα περόνης), που θα τον αφήσει εκτός γηπέδων περίπου τέσσερις μήνες, θεωρείται μεγαλύτερη απώλεια. Ο Σουηδός άσος, που χειρουργήθηκε χθες το απόγευμα, ήταν το βαρόμετρο της φετινής ΑΕΚ, ο παίκτης που με τις ασίστ (πρώτος στο πρωτάθλημα) αλλά και τις δημιουργικές του ικανότητες έδινε τη δυνατότητα στον Ματίας Αλμέιδα να αναπροσαρμόζει τα μεσοεπιθετικά του πλάνα. Οι εναλλακτικές λύσεις του Αργεντινού προπονητή για να καλύψει το κενό, αρχής γενομένης από το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, είναι αυτές του Αμραμπατ, το ανακάτεμα της «τράπουλας» με τη μετατόπιση του Γκατσίνοβιτς στη δεξιά πλευρά, ενώ μελλοντικά η άφιξη του Πάολο Φερνάντες από τον Βόλο, ο οποίος θα ενταχθεί τον Ιανουάριο στην ομάδα. Στο κέντρο της άμυνας των «κιτρινόμαυρων» αναμένεται να επιστρέψει ο Μουκουντί, ο οποίος χθες ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, ενώ ο Βίντα είναι ακόμη ανέτοιμος και θα επανέλθει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στον ΠΑΟΚ μετά τη νίκη και την καλή εμφάνιση επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Η καλή απόδοση του Σβαμπ δίνει την ευχέρεια μιας επιπλέον λύσης στον Λουτσέσκου στον χώρο της μεσαίας γραμμής και στον «Δικέφαλο του Βορρά» θεωρούν πως αν η ομάδα κλείσει τον πρώτο γύρο με δύο νίκες απέναντι σε Ιωνικό την Πέμπτη και Βόλο την Κυριακή, με δεδομένη και τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, είναι σε θέση να επανέλθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Αρης ανοίγει απόψε (20.00) την αυλαία της εμβόλιμης 12ης αγωνιστικής υποδεχόμενος τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ψάχνει τη νίκη ύστερα από τρία παιχνίδια. Μεγάλη μάχη γίνεται στην «ουρά», όπου έξι ομάδες (ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Ιωνικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Αστέρας Τρ.) έχουν διαφορά τριών βαθμών και θέλουν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στη Σούπερ Λιγκ 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή