«Κλειστή στροφή» για ΠΑΟ

Εσωσε την παρτίδα στο ντέρμπι της Λεωφόρου και δοκιμάζεται αύριο στο Αγρίνιο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα θα κλείσει την Κυριακή τον α΄ γύρο του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά του στα τελευταία δύο παιχνίδια του με τον Παναιτωλικό αύριο στο Αγρίνιο και τον Ατρόμητο την Κυριακή στη Λεωφόρο.

Οι «πράσινοι» έσωσαν με περιπετειώδη τρόπο τον βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με το 1-1 της ΑΕΚ στην Τρίπολη, θα παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Εάν, μάλιστα, κάνουν το 2/2 μέχρι την Κυριακή, θα ενισχύσουν βαθμολογικά τη θέση τους έναντι της ΑΕΚ ή του Ολυμπιακού, ανάλογα ποιος θα νικήσει –ή και των δύο σε περίπτωση ισοπαλίας– στο μεταξύ τους ντέρμπι την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η απώλεια του Παλάσιος είναι ένα ακόμη «αγκάθι» για τον Γιοβάνοβιτς, που έχει απομείνει με μόνο καθαρόαιμο ακραίο επιθετικό τον Βέρμπιτς, συν τον Βαγιαννίδη που ουσιαστικά τώρα μαθαίνει τη θέση. Ο «Τούκου» αποχώρησε τραυματίας στο 53΄ του ντέρμπι και οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν την αρχική δυσοίωνη εκτίμηση περί θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο. Θα μένει εκτός για περίπου τρεις εβδομάδες και δεν υπολογίζεται στα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο.

Κρίσιμη έξοδος για τους «πράσινους», που έχασαν και τον Παλάσιος με θλάση – Δεν θα αγωνιστεί ούτε με Παναιτωλικό ούτε με Ατρόμητο.

Η ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σταμάτησε στο 10/10 το νικηφόρο σερί, διατήρησε όμως το αήττητο και τη διαφορά των 6 βαθμών από την ΑΕΚ και των 10 από τους «ερυθρόλευκους». Ηταν το πρώτο παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, αλλά δεν ήταν το μόνο που πάλεψε ώς το τέλος για να κερδίσει κάτι. Ενα βασικό πλεονέκτημά του είναι ότι δεν εγκαταλείπει τα όπλα, με χαρακτηριστικό ότι στους τελευταίους τρεις αγώνες του στη Λεωφόρο, νίκησε τον Αστέρα με γκολ στο 76΄, τον Αρη στο 93΄, ενώ με τον Ολυμπιακό έσωσε τον βαθμό με πέναλτι στο 97΄.

Την ίδια ψυχραιμία δείχνει και όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού εκτός αγωνιστικών χώρων, όπως φάνηκε από την εξαιρετική στάση των οπαδών της ομάδας σε ένα κρίσιμο ντέρμπι που πήγαινε να χαθεί αλλά και την πολύ ήρεμη αντίδραση της διοίκησης σε όλο αυτό το σκηνικό του παραλόγου που έστησαν αδικαιολόγητα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο τέλος του αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή