Σούπερ Λιγκ 1: Εμβόλιμο… κρας τεστ

Σούπερ Λιγκ 1: Εμβόλιμο… κρας τεστ

Εξοδοι - παγίδες για τους «αιωνίους» σήμερα, λίγο πριν πέσει η αυλαία του α΄ γύρου

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ. Πυρ κατά ριπάς με κανονιέρη τον Λουίς Πάλμα άνοιξε ο Αρης και συνέτριψε με 5-0 τη Λαμία στο «Κλ. Βικελίδης», στην πιο χορταστική εμφάνισή του από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο επιθετικός από την Ονδούρα επανήλθε στις εντυπωσιακές εμφανίσεις και με τρία απανωτά γκολ πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ στη Σούπερ Λιγκ 1, οδηγώντας την ομάδα σε μια νίκη-ανάσα ύστερα από αρκετές απώλειες βαθμών στα τελευταία παιχνίδια. Στο πρώτο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής, ο Αρης πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 17΄ δεν κοίταξε ποτέ πίσω, ειδικά μετά την αποβολή του Μπεχαράνο στο 21΄. Ακολούθησαν δύο γρήγορα γκολ του Πάλμα (33΄, 35΄) που έκριναν οριστικά το παιχνίδι, για να έλθουν ένα ακόμη από τον ίδιο στο 59΄ και άλλο ένα από τον Γκρέι στον 91΄. Το 42΄ ο Ετέμπο (στη δική του εστία) και στο 48΄ ο Φαμπιάνο έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι. Στη διάρκεια του αγώνα, η Λαμία εξέδωσε ολιγόλογη αλλά πολύ αιχμηρή ανακοίνωση-σχόλιο για τη διαιτησία: «Σιδηρόπουλε, είσαι το σκοτάδι του ελληνικού ποδοσφαίρου…». 
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο (85΄ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (65΄ Ντιόπ), Ζερβινιό (66΄ Καμάτσο), Μαντσίνι (65΄ Γκρέι), Μάνου Γκαρθία, Πάλμα (85΄ Νταμπό). 
ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Αντέτζο, Κορνέζος, Σιμόν (86΄ Προβυδάκης), Σαραμαντάς, Τσιλούλης (66΄ Μποάκι), Σλίβκα (75΄ Καραμάνος), Γιακουμάκης, Μπεχαράνο, Ντε Βινσέντι (46΄ Νούνιες), Ασκόβσκι (46΄ Τζανδάρης). 

Η 12η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα εν μέσω γενικής απεργίας, που πιθανόν θα επηρεάσει, θετικά ή αρνητικά, την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα. Το πρώτο παιχνίδι της ημέρας γίνεται στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, τρεις ημέρες μετά το τέλος του απόλυτου σερί των 10 νικών που είχαν οι «πράσινοι» από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Παραμένουν στην κορυφή με σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες (6 β. από ΑΕΚ, 10 από Ολυμπιακό, Βόλο) και στοχεύουν σε δύο ακόμη νίκες μέχρι τη διακοπή της Σούπερ Λιγκ 1 στο τέλος του α΄ γύρου, έχοντας να διαχειριστούν τη σημαντική απουσία του τραυματία Παλάσιος. 

Εκτός έδρας αποστολή έχει και ο ανεβασμένος Ολυμπιακός με αντίπαλο τον φορμαρισμένο Λεβαδειακό (20.00), θέλοντας μόνο νίκη για να πάει χωρίς άλλες απώλειες στο τελευταίο ντέρμπι της χρονιάς, με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Την ίδια ώρα (20.00), η «Ενωση» υποδέχεται ως μεγάλο φαβορί στην «Αγια-Σοφιά» τον ΟΦΗ, που έχει εγκλωβιστεί στην ουρά της βαθμολογίας και ψάχνει μια επιτυχία για να ανέβει βαθμολογικά και ψυχολογικά. Οι Τσούμπερ (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς) και Σιμάνσκι (ίωση) έμειναν εκτός αποστολής μαζί με τον Βίντα και φυσικά τον Ελίασον, σε αντίθεση με τον Μουκουντί που υπολογίζεται. Νωρίτερα (18.00), ενδιαφέρον παιχνίδι γίνεται και στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης με στόχο να παραμείνει σε απόσταση βολής από την πρώτη εξάδα των πλέι οφ. Το πρόγραμμα θα κλείσει αύριο με τους αγώνες Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα (19.00) και Ιωνικός – ΠΑΟΚ (21.30).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή