Σούπερ Λιγκ 1: Αλώβητη η πρώτη εξάδα

Σούπερ Λιγκ 1: Αλώβητη η πρώτη εξάδα

Νίκες για ΠΑΟΚ και Βόλο χθες – Αλλαξαν την ώρα του ΠΑΟ με Ατρόμητο

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι πέρασε ο ΠΑΟΚ από τη Νεάπολη, νικητής με 3-0 επί του Ιωνικού στο παιχνίδι που έκλεισε τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1. Ηταν η πιο ευρεία νίκη του εντός ή εκτός έδρας από το ξεκίνημα της περιόδου και ήλθε έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση, με σκόρερ τους Φελίπε Σοάρες (27΄), Ολιβέιρα (34΄) και Αουγκούστο (57΄).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Xoυτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Φαντιγκά (84΄ Μασάς), Ρομαό (68΄ Κάνιας), Σεμπά (84΄ Τσίμπσαχ), Ελευθεριάδης (68΄ Ιωαννίδης), Λοβέρα (68΄ Μεντόσα), Μάντζης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (76΄ Ντάντας), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (85΄ Κουαλιάτα), Κωνσταντέλιας (71΄ Μπίσεσβαρ), Φιλίπε Σοάρες (71΄ Ελ Καντουρί), Ολιβέιρα (71΄ Μπράντον).

Νωρίτερα, ο Βόλος νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και έπιασε ξανά τον Ολυμπιακό στην 3η θέση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τον Οζέγκοβιτς (47΄, 55΄), είδαν τον ΠΑΣ να μειώνει με τον Μπάλαν στο 82΄ και γλίτωσαν την ισοφάριση στο 91΄, σε κεφαλιά του Παμλίδη στο δοκάρι.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Αλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (9΄ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεσκίδα (46΄ Νοκιέρ), Φερνάντες (80΄ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς (86΄ Φερνάντεθ), Ντέλετιτς (86΄ Πίρινεν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (64΄ Μπάλαν), Τζίμας, Μέντες, Ροσέρο, Παμλίδης.

Την Τετάρτη, ο Παναθηναϊκός νίκησε έπειτα από 4 χρόνια τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο 1-0, με λυτρωτή τον Ιωαννίδη στο 79΄. Παρέμεινε έτσι αήττητος με 11 νίκες – μία ισοπαλία σε 12 παιχνίδια και υποδέχεται την Κυριακή στη «Λεωφόρο» τον Ατρόμητο. Το παιχνίδι έγινε sold out μέσα σε λίγες ώρες, ενώ άλλαξε τελευταία στιγμή από τις 16.00 στις 21.30 η ώρα διεξαγωγής του λόγω του Κλασικού Μαραθωνίου, μιας διοργάνωσης που γνωρίζουν όλοι πότε θα διεξαχθεί κάθε χρόνο κι ενώ έχουν πωληθεί τα εισιτήρια του αγώνα…

Με σκόρερ τους Λιβάι Γκαρσία (6΄ πεν.), Γκατσίνοβιτς (11΄) και Μάνταλο (60΄), η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον απογοητευτικό ΟΦΗ στην «Αγια-Σοφιά», παρέμεινε στο -6 από τον Παναθηναϊκό και περιμένει το μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέρασε νικηφόρα με 1-0 από τη Λιβαδειά με το γκολ του Ανδρούτσου στο 41΄. Εκτός από τον Ελίασον, η ΑΕΚ χάνει και τον Τσούμπερ λόγω επέμβασης στους κοιλιακούς που θα τον κρατήσει εκτός δράσης (και εκτός Μουντιάλ) για 4-6 εβδομάδες. Σε τροχιά πλέι οφ παρέμεινε και ο Ατρόμητος, μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Αστέρα Τρ. στο Περιστέρι, με γκολ των Χατζηισαΐα (9΄) και Κιάρτανσον (12΄).

Στην εισαγγελέα για πανό και «στημένα»

Ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο οι τόνοι της κόντρας μεταξύ του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του ομολόγου του της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου. Τελευταία αφορμή το απαράδεκτο πανό που ανάρτησαν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και το οποίο κατέβασαν έπειτα από εντολή του διαιτητή Παπαδόπουλου για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Μάλιστα ο κ. Μπαλτάκος θα αναφέρει το γεγονός και στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αθλητική υπερεισαγγελέα κ. Βιργινία Σακελλαροπούλου, στο γραφείο της οποίας θα βρεθεί τη Δευτέρα το πρωί. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη καθώς τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ όσο και ο αντίστοιχος της Σούπερ Λιγκ 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, είχαν κληθεί προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των χειραγωγημένων αγώνων στις δύο επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις της «Sportradar» έχουν εντοπιστεί ως «ύποπτοι» 40 αγώνες της Σούπερ Λιγκ 1 και άλλοι 120 της Σούπερ Λιγκ 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή