Σούπερ Λιγκ 1: Πέφτει η αυλαία του α΄ γύρου

Σούπερ Λιγκ 1: Πέφτει η αυλαία του α΄ γύρου

Ευκαιρία του Παναθηναϊκού να ανοίξει τη διαφορά με Ολυμπιακό ή (και) ΑΕΚ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρία παιχνίδια, που φέρνουν αντιμέτωπες τις έξι από τις επτά πρώτες ομάδες της βαθμολογίας ολοκληρώνεται ο α΄ γύρος της Σούπερ Λιγκ 1, σε μια ιδιαίτερη χρονιά όπου η διακοπή θα κρατήσει σχεδόν ενάμιση μήνα, λόγω της πρωτοφανούς διεξαγωγής του Μουντιάλ χειμωνιάτικα και όχι το καλοκαίρι όπως πάντα. Τα φώτα πέφτουν φυσικά στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται εκεί την ΑΕΚ, σε ένα πολύ κρίσιμο ντέρμπι που θα αποδειχθεί καθοριστικό για τη μάχη του τίτλου, ειδικά εάν ο Παναθηναϊκός κλείσει με νίκη το δικό του παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Και οι δύο ομάδες είναι σε ανοδική πορεία, με την Ενωση να διατηρεί προβάδισμα 4 βαθμών από τους «ερυθρόλευκους», έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Οποιος κι αν ηττηθεί στο ντέρμπι θα χάσει πολύ έδαφος, με τον νικητή να κρατάει απλώς μια σταθερή απόσταση από την κορυφή εάν δεν στραβοπατήσουν οι «πράσινοι». Εξυπακούεται ότι το πιο ευνοϊκό σενάριο για τον πρωτοπόρο είναι να νικήσει αυτός και να έλθει ισόπαλο το ντέρμπι. Στην περίπτωση αυτή, η διαφορά θα πάει στο +8 από την ΑΕΚ και στο +12 από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός μετράει 11 νίκες και μία ισοπαλία σε 12 παιχνίδια, παίζει στην κατάμεστη και «καυτή» Λεωφόρο, αλλά έχει την πίεση του φαβορί και δεν ξεχνάει ότι ο σκληροτράχηλος Ατρόμητος λύγισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σε «Αγια-Σοφιά» και Τούμπα.

Νίκη θέλουν οι «πράσινοι» με Ατρόμητο για να εκμεταλλευθούν τις απώλειες του ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη».

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Βόλο και με νίκη θα κλείσει τον α΄ γύρο 3ος εάν δεν νικήσει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι. Εξυπακούεται ότι δεν θα είναι εύκολη η αποστολή του απέναντι στην ομάδα – έκπληξη του πρωταθλήματος. Πολύ κρίσιμο είναι και το δευτεριάτικο ντέρμπι ουραγών ΟΦΗ – Λεβαδειακός στο Ηράκλειο.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (13η αγωνιστική): 16.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης (NS Prime), 17.15 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (CS3HD), 18.00 Λαμία – Παναιτωλικός (CS2HD), 19.30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ (CS1HD), 21.30 ΠΑΟΚ – Βόλος (NS Prime), Δευτέρα: 18.00 Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός (NS Prime), 19.30 ΟΦΗ – Λεβαδειακός. Η βαθμολογία (12 αγώνες): Παναθηναϊκός 34, ΑΕΚ 28, Ολυμπιακός 24, Βόλος 24, ΠΑΟΚ 22, Aρης 18, Ατρόμητος 15, Παναιτωλικός 13, Αστέρας Τρίπολης 10, ΠΑΣ Γιάννινα 9, Λαμία 9, Ιωνικός 7, Λεβαδειακός 7, ΟΦΗ 7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή