Οικογενειακό, πρακτικό και πρωτοπόρο

Οικογενειακό, πρακτικό και πρωτοπόρο

Το νέο Τoyota Corolla Cross προσφέρει προηγμένη υβριδική και ψηφιακή τεχνολογία

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aποστολή στην ΙΣΠΑΝΙΑ. Ταξιδέψαμε στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του ολοκαίνουργιου Toyota Corolla Cross. Το νέο Corolla Cross είναι ένα οικογενειακό, πρακτικό SUV που έρχεται να ολοκληρώσει τη σύγχρονη γκάμα του Corolla, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της Toyota στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Στους δρόμους της Βαρκελώνης, σε μια διαδρομή μεγαλύτερη των 180 χιλιομέτρων μας άφησε πολύ καλές οδηγικές εντυπώσεις. Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο που ενσωματώνει τις τελευταίες εξελίξεις που έχει σημειώσει η ιαπωνική εταιρεία στους τομείς της υβριδικής τεχνολογίας, της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών και των συστημάτων ασφαλείας. Το T-Mate για το Corolla Cross συνδυάζει τη νέα, 3η γενιά του πακέτου Toyota Safety Sense (TSS), που για πρώτη φορά μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις Over-The-Air, αλλά και άλλα ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και στάθμευσης που όχι μόνο καθιστούν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, αλλά παρέχουν συγχρόνως προστασία σε όλους τους επιβάτες του οχήματος και τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης έχει ρυθμιστεί με γνώμονα τις ευρωπαϊκές συνθήκες οδήγησης, με μια πιο «στενή» και φυσική σχέση ανάμεσα στη χρήση του γκαζιού από τον οδηγό και την επιτάχυνση του αυτοκινήτου. Ο οδηγός έχει την επιλογή του συστήματος τετρακίνησης AWD-i της Toyota το οποίο έχει αναβαθμιστεί με έναν ισχυρότερο πίσω ηλεκτροκινητήρα που εξασφαλίζει ακόμα πιο αξιόπιστες επιδόσεις στις στροφές και κατά την εκκίνηση σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής. Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο διατίθεται με κινητήρια 2.0 λίτρων που αποδίδει 197 ίππους, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα για την έκδοση FWD και σε 7,5 δευτ. για την AWD, με τις εκπομπές CO2 να κυμαίνονται μεταξύ 114-115 γραμ./χλμ. και μεταξύ 120-22 γραμ./χλμ. με το AWD-i. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το Corolla Cross είναι το πρώτο μοντέλο σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιεί την πέμπτη γενιά του αυτοφορτιζόμενου υβριδικού ηλεκτρικού συστήματος της Toyota.

Οικογενειακό, πρακτικό και πρωτοπόρο-1
Στο μοντέλο κάνει την εμφάνισή του ο νέος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών της Toyota (στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις).

Από πλευράς υποψηφίων πελατών, το Corolla Cross έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας που αναζητά ένα πρακτικό αλλά και ευέλικτο όχημα με το οποίο μπορείς να συνυπάρξεις άνετα στην καθημερινότητα. Εξωτερικά, υιοθετεί τη στιβαρή εικόνα των SUV οχημάτων της Toyota, ενώ το εσωτερικό είναι φωτεινό προσφέροντας μια open space αίσθηση. Ο χώρος αποσκευών διακρίνεται για την ευρυχωρία του και είναι σχεδιασμένος για εύκολη πρόσβαση.

Η πρώτη αίσθηση που αποκομίσαμε οδηγώντας το είναι η άνεση και η στιβαρότητα της πλατφόρμας. Φυσικά το τιμόνι χαρίζει την πληροφόρηση που χρειάζεται ο οδηγός, ενώ η μέση κατανάλωση εντυπωσίασε. Αν και η εταιρεία ανακοινώνει 5 λτ./100 χλμ., με ήρεμη συμπεριφορά, η τιμή αυτή όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά μπορεί να μειωθεί.

Στο μοντέλο κάνει την εμφάνισή του ο νέος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών της Toyota (στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις) που ο οδηγός μπορεί να εξατομικεύει τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς την εμφάνιση. Παρομοίως, υπάρχει ένα νέο σύστημα πολυμέσων και ενημέρωσης/ψυχαγωγίας με ταχύτερη απόκριση, οθόνη αφής 10.5 ιντσών, πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εύκολη ενσωμάτωση smartphone, που προσφέρεται στάνταρ.

Οι πωλήσεις του Corolla Cross ξεκίνησαν ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τις 31.200 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή