H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ

Οι έντεκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στα γήπεδα του Κατάρ

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες αστέρες του ποδοσφαίρου θα βρεθούν στο Μουντιάλ. Στο Κατάρ, 32 ομάδες θα παλέψουν για το τρόπαιο.

Από τη διοργάνωση απουσιάζει ο Έρλινγκ Χάαλαντ, πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο. Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο παίκτης με τη μεγάλη χρηματιστηριακή αξία που θα αγωνιστεί στα γήπεδα του Κατάρ.

Ακολουθεί η πιο ακριβή ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-4-2

Τερματοφύλακας – Τιμπό Κουρτουά

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-1
Φωτ: EPA/JUANJO MARTIN

Το Βέλγιο στηρίζει πολλά στον πολύπειρο τερματοφύλακα. Ο Τιμπό Κουρτουά προέρχεται από μία εντυπωσιακή σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης όπου κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε πολυτιμότερο παίκτη του τελικού κόντρα στη Λίβερπουλ. Αν το Βέλγιο περάσει από τη φάση των ομίλων, τότε θα πιάσει τις 100 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα, καθώς μετρα 96 μέχρι σήμερα. Η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Αριστερός μπακ – Αλφόνσο Ντέιβις

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-2
Φωτ: REUTERS/Heiko Becker/File Photo 

Ο 22χρονος Καναδός ποδοσφαιριστής θεωρείται από τα μεγάλα νέα «αστέρια» του ποδοσφαίρου. Αποκτήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου τον Ιανουάριο του 2019 με του Βαυαρούς να καταβάλουν 10 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία του σήμερα υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Κεντρικός αμυντικός – Ρούμπεν Ντίας

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-3
Φωτ: AP Photo/Dave Thompson

Αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο αμυντικός της Εθνικής Πορτογαλίας αναμένεται να είναι από τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν στο Μουντιάλ. Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί 12 φορές στο πρωτάθλημα της Premier League. Θεωρείται από τους πιο «καθαρούς» αμυντικούς αφού δέχεται λίγες κάρτες. Η αξία του υπολογίζεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ.

Κεντρικός αμυντικός – Ματέις ντε Λιχτ

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-4
Φωτ: AP Photo/Nick Wass

Ο 23χρονος Ολλανδός κεντρικός αμυντικός αγωνίζεται στην Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι. Μαζί με τον Φαν Ντάικ αναμένεται να ηγηθεί της άμυνας των «οράνιε» στο Μουντιάλ του Κατάρ. Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο η αξία του υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Δεξιός μπακ – Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-5
Φωτ: Action Images via Reuters/Carl Recine

Ο Άγγλος 24χρονος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ θεωρείται από τους καλύτερους στη θέση του στον κόσμο. Η δυνατότητά του να παίζει σε όλο το μήκος του γηπέδου και να μοιράζει ασίστ, τον καθιστά «πονοκέφαλο» για κάθε αντίπαλο προπονητή. Η φετινή δεν είναι και η καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Αμυντικός Μέσος – Φιλ Φόντεν

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-6
Φωτ: Action Images via Reuters/Lee Smith

Ο αριστεροπόδαρος Άγγλος είναι πρωταγωνιστής τη φετινή σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι. Προέρχεται από τις ακαδημίες των «πολιτών» και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει έχει ισχύ μέχρι το 2027. Η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα δεξιά – Μπουκάγιο Σάκα

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-7
Φωτ: EPA/Neil Hall

Ο 21χρονος Άγγλος είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας της Άρσεναλ στην Premier League. Σε 14 αγώνες πρωταθλήματος έχει σημειώσει 4 γκολ κι έχει μοιράσει 6 ασίστ για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Προέρχεται από τις ακαδημίες του λονδρέζικου συλλόγου και η χρηματιστηριακή του αξία φτάνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα αριστερά – Βινίσιους

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-8
Φωτ: AP Photo/Manu Fernandez

Ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Λίβερπουλ. Μπορεί να παίξει με άνεση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η Ρεάλ τον απέκτησε από τη Φλαμένγκο το καλοκαίρι του 2018. Κοστολογείται στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Μεσοεπιθετικός – Τζαμάλ Μουσιάλα 

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-9
Φωτ: EPA/RONALD WITTEK 

Ετοιμάζεται για την πρώτη παρουσία σε Μουντιάλ. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή σεζόν με τη φανέλα των Βαυαρών. Σε 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει σημειώσει 12 γκολ κι έχει μοιράσει 10 ασίστ. Κοστολογείται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Επιθετικός – Χάρι Κέιν

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-10
Φωτ: AP Photo/David Cliff

Ο 29χρονος Άγγλος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 με 6 γκολ. Έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρώτος σκόρερ της Premier League. Εξαιρετικά αποτελεσματικός εντός περιοχής, ο Χάρι Κέιν μετράει τη φετινή σεζόν 12 γκολ σε 15 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Επιθετικός – Κιλιάν Εμπαπέ

H «χρυσή» ενδεκάδα του Μουντιάλ-11
Φωτ: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Είναι ο δεύτερος πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στον κόσμο πίσω από τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Γάλλος κοστολογείται στα 160 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρείται από τους καλύτερους στη θέση του και ήταν ένας από τους λόγους που η Γαλλία κατέκτησε το Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018. Του δόθηκαν εξωπραγματικά προνόμια προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν. 

Τα στοιχεία είναι από την ιστοσελίδα transfermarkt

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή