Τσάλεντζ Καπ: Προκρίθηκαν και οι τρεις ομάδες μας στο βόλεϊ

Τσάλεντζ Καπ: Προκρίθηκαν και οι τρεις ομάδες μας στο βόλεϊ

Απολύτως επιτυχημένη ήταν η χθεσινή παρουσία των ελληνικών ανδρικών ομάδων βόλεϊ στο Τσάλεντζ Καπ. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ υπερίσχυσαν των αντιπάλων τους και κατέκτησαν προκρίσεις για τους «16» του θεσμού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολύτως επιτυχημένη ήταν η χθεσινή παρουσία των ελληνικών ανδρικών ομάδων βόλεϊ στο Τσάλεντζ Καπ. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ υπερίσχυσαν των αντιπάλων τους και κατέκτησαν προκρίσεις για τους «16» του θεσμού.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… αριστερό στην αναμέτρηση με την Οντολένα Βόντα στην Τσεχία αλλά τελικά υπερίσχυσε με 3-1 (15-25, 25-21, 25-21, 25-19). Η νίκη των «πρασίνων» κρίθηκε από την καλή απόδοση στο σερβίς και στο μπλοκ. Οι αθλητές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου χρειάζονταν δύο σετ για την πρόκριση αλλά διεκδίκησαν και πέτυχαν και τη νίκη.

Μόνο 68 λεπτά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να νικήσει στον Πειραιά την Κομάρνο με 3-0 (25-12, 25-21, 25-21) και να κατακτήσει την πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως προίκα τη νίκη με 3-1 στη Σλοβακία και ήθελαν δύο σετ για να πάρουν το «μαγικό χαρτάκι». Στο πρώτο σετ, οι «Πειραιώτες» ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές ενώ στο 2ο, όταν οι παίκτες της Κομάρνο προηγήθηκαν με 16-14, ελαχιστοποίησαν τα λάθη και υπερίσχυσαν με 25-21. Χωρίς να αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής τους νίκησαν με 25-21 και θα συνεχίσουν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Με εξαιρετική απόδοση στα δύο πρώτα σετ, ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε της Μοντάνα στη Βουλγαρία με 3-1 (25-20, 25-16, 23-25, 25-20) και «κλείδωσε» την πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ. Η ομάδα του Γιόσκο Μιλένκοσκι στην πρώτη αναμέτρηση είχε νικήσει τη Μοντάνα στη Θεσσαλονίκη με 3-1 σετ και, έτσι, χρειαζόταν δύο σετ για το εισιτήριο. Ο προπονητής έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους αθλητές, με αποτέλεσμα οι Βούλγαροι να πάρουν το σετ της… παρηγοριάς, ενώ το 4ο το κατέκτησε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

• Στον όμιλο του Τελ Αβίβ (4ος) κληρώθηκε η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα βρει απέναντι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τη Γαλλία (28/8-16/9), το Ισραήλ, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Πορτογαλία. Η εθνική γυναικών θα παίξει στο Ντίσελντορφ με Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Τσεχία και Σουηδία για την αντίστοιχη διοργάνωση (15/8 – 3/9).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή