Μουντιάλ 2022, Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: «Υπερηχητική» η ομάδα του Λουίς Ενρίκε

Μουντιάλ 2022, Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: «Υπερηχητική» η ομάδα του Λουίς Ενρίκε

Η Ισπανία επιβλήθηκε με 7-0 της Κόστα Ρίκα για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία επιβλήθηκε με 7-0 της Κόστα Ρίκα για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Σουάρεθ.

Η Κόστα Ρίκα ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς τελική προσπάθεια, ενδεικτικό της κακής της εμφάνισης. Δύο γκολ σημείωσε ο Φεράν Τόρες. 

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε απείλησε για πρώτη φορά στο 5ο λεπτό με τον Όλμο. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τόρες έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι Ισπανοί μετουσίωσαν στην κυριαρχία τους σε γκολ στο 10ο λεπτό. Ο Ντάνι Όλμο έκανε σπουδαία ατομική προσπάθεια και σκόραρε με λόμπα. 

Το γκολ του 24χρονου ποδοσφαιριστή της Λειψίας ήταν το 100ό των Ισπανών σε τελική φάση Μουντιάλ. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν ασταμάτητη και έκανε το 2-0 στο 21ο λεπτό. Οι Ισπανοί άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, ο Άλμπα γύρισε στον Ασένσιο και ο τελευταίος με ωραίο σουτ στην κίνηση νίκησε στον Κέιλορ Νάβας. 

Οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 29′ μετά από πάτημα του Ντουάρτε στον Άλμπα. Ο Φεράν Τόρες ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 3-0. Η Κόστα Ρίκα έμοιαζε αποσυντονισμένη και δεν κατάφερε να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο. 

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54′ οι παίκτες της Ισπανίας κέρδισαν την μπάλα μετά από λάθος των τυπικά φιλοξενούμενων, ο Φεράν Τόρες μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και έκανε το 4-0 με κοντινό πλασέ. 

Η Κόστα Ρίκα δεν μπορούσε να βρει αντίδραση. Η ομάδα του Λουίς Φερνάντο Σουάρεθ δεν μπορούσε να κάνει τελική φάση. 

Η Ισπανία σημείωσε πέμπτο γκολ με τον Γκάβι στο 74ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεότερος σκόρερ σε Μουντιάλ μετά τον Πελέ το 1958. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε το 6-0 με τον Σολέρ στο 90ό λεπτό. 

Ο Μοράτα διαμόρφωσε το 7-0 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Ισπανία (Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα (64’ Μπαλντέ), Μπουσκέτς (64’ Κόκε), Πέδρι (57’ Σολέρ), Γκάβι, Ντάνι Όλμο, Φεράν Τόρες (57’ Μοράτα), Ασένσιο (69’ Νίκο Γουίλιαμς).

Κόστα Ρίκα (Σουάρεθ): Νάβας, Μαρτίνες (46’ Γουόστον), Ντουάρτε, Φούλερ, Κάλβο, Οβιέδο, Τεχέδα, Μπόρχες, Μπένετ (61’ Ρουίς), Κάμπελ, Κοντρέρας (61’ Σαμόρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή