Μουντιάλ 2022: Ο Ρονάλντο των ρεκόρ…

Μουντιάλ 2022: Ο Ρονάλντο των ρεκόρ…

Σκόραρε για 5ο Μουντιάλ κι έγραψε Ιστορία στο 3-2 της Πορτογαλίας επί της Γκάνας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λάμψη από εθνική Βραζιλίας και Κριστιάνο Ρονάλντο ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική του Μουντιάλ του Κατάρ, προδιαθέτοντας για ακόμη καλύτερο θέαμα στη συνέχεια.

Η «σελεσάο» έκανε «μαγικά» στο β΄ ημίχρονο με τη Σερβία, επικρατώντας με 2-0 και επιβεβαιώνοντας «με το καλημέρα» αυτούς που τη στέλνουν από… τώρα στον τελικό.

Ο Ρισάρλισον στο 62΄ με κοντινό πλασέ και στο 73΄ με αριστουργηματικό γυριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ για την παρέα του Νεϊμάρ που είχε και δύο δοκάρια.

Οι Ελβετοί παραλίγο να πληρώσουν τα αμυντικά κενά τους στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στο Καμερούν, ωστόσο με το γκολ του Εμπολό (48΄) απλοποίησαν τα πράγματα και δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μάζεψε όλα τα φώτα πάνω του, αποθεώθηκε, έκλαψε, σκόραρε πανηγυρίζοντας με το χαρακτηριστικό του «siu» μπροστά από ένα πανό του Λιονέλ Μέσι, αντικαταστάθηκε από τον Φερνάντο Σάντος, πικαρίστηκε και εκνευρίστηκε από αντίπαλό του που σκόραρε και πανηγύρισε με τον δικό του τρόπο, όμως εντέλει έγραψε Ιστορία οδηγώντας την Πορτογαλία στη δύσκολη, αλλά πολύ σημαντική νίκη επί της Γκάνας με 3-2.

Εδειξε τα δόντια της η Βραζιλία – «Γκέλα» της Ουρουγουάης απέναντι στη Ν. Κορέα – «Τρίποντο» η Ελβετία.

Ο «free agent» 37χρονος σούπερ σταρ με το πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ στο 65΄ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων ο οποίος σκοράρει σε πέντε τουρνουά (2006/1 γκολ, 2010/1, 2014/1, 2018/4, 2022/1 μέχρι στιγμής).

Οι Αφρικανοί αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και αφού ισοφάρισαν γρήγορα (73΄) σε 1-1 με τον Αντρέ Αγιού, δεν κάμφθηκαν ούτε όταν βρέθηκαν πίσω με 3-1 (78΄ Φέλιξ, 80΄ Λεάο) έπειτα από εξαιρετικές ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες.

Μείωσαν με τον Μπουκαρί στο 89΄ σε 3-2 και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Γουίλιαμς, ο οποίος σε μια πανομοιότυπη φάση με αυτή του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο παιχνίδι Αρης – Ολυμπιακός «κρύφτηκε» πίσω από τον τερματοφύλακα της Πορτογαλίας Ντιόγκο Κόστα, του έκλεψε την μπάλα, αλλά πριν κάνει το 3-3 γλίστρησε και δεν ολοκλήρωσε.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ν. Κορέα με τους άσους του Ολυμπιακού Ινμπόμ και Ουί-Τζο Χουάνγκ στην 11άδα της κατάφερε να «μπλοκάρει» την Ουρουγουάη (0-0), που είδε δύο φορές την μπάλα να χτυπάει στα αντίπαλα δοκάρια, στο 45΄ σε κεφαλιά του Γκοδίν και στο 89΄ σε βολίδα του Βαλβέρδε.

Σήμερα η 2η αγωνιστική ξεκινάει με τέσσερα παιχνίδια. Για τον πρώτο όμιλο παίζουν Κατάρ – Σενεγάλη (15.00) και Ολλανδία – Εκουαδόρ (18.00) ενώ για τον δεύτερο αγωνίζονται Ουαλλία – Ιράν (12.00) και Αγγλία – ΗΠΑ (21.00), με τα «Τρία Λιοντάρια» να επιδιώκουν να «καθαρίσουν» την πρόκριση στους «16».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή