Μουντιάλ 2022: Η απογοήτευση του Μέσι, το ρεκόρ του Ρονάλντο και οι πολλές καθυστερήσεις

Μουντιάλ 2022: Η απογοήτευση του Μέσι, το ρεκόρ του Ρονάλντο και οι πολλές καθυστερήσεις

Ποιες στιγμές ξεχώρισαν την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ. Οι δύο εκπλήξεις από τη Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία, αλλά και το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν μερικά από τα γεγονότα που ξεχώρισαν εντός των τεσσάρων γραμμών.

Η «προσγείωση» του Μέσι και της παρέας του

Χρειάστηκαν λίγα 24ωρα μετά την πρεμιέρα για να γίνει το πρώτο «μπαμ» του φετινού Μουντιάλ. Η Σαουδική Αραβία νίκησε με 2-1 την Αργεντινή σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μέσι αλλά οι Σαουδάραβες δεν παράτησαν το ματς και πήραν μία τεράστια νίκη. Η κυβέρνησης της χώρας, μάλιστα, κήρυξε την επόμενη μέρα αργία προκειμένου να πανηγυριστεί η μεγάλη επιτυχία.

Οι τρομεροί Ιάπωνες κατατρόπωσαν τη Γερμανία

Θύμα έκπληξης έπεσε και η Γερμανία. Η «νατσιονάλμανσαφτ» προηγήθηκε κόντρα στην Ιαπωνία, αλλά η ομάδα του Χάιμε Μοριγιάσου έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ κινδυνεύει να μείνει εκτός νοκ άουτ. Το έργο της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2014 είναι εξόχως δύσκολο αφού στον επόμενο αγώνα της αντιμετωπίζει την Ισπανία.

«Υπερηχητική» η ομάδα του Λουίς Ενρίκε

Η Ισπανία εντυπωσίασε στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επιβλήθηκε με 7-0 της Κόστα Ρίκα στη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της στη διοργάνωση.

Οι «φούριας ρόχας έστειλαν μηνύματα εν όψει της συνέχειας της διοργάνωσης. Στον αγώνα αυτό, ο Γκάβι έγινε ο νεότερος σκόρερ σε αγώνα Μουντιάλ μετά τον Πελέ. 

Τέσσερις «λευκές» ισοπαλίες

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις ισοπαλίες χωρίς σκορ είχαμε κατά την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη διοργάνωση της Ρωσίας μόνο ένα ματς ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Η Δανία, η Τυνησία, η Κροατία, το Μαρόκο, το Μεξικό, η Πολωνία, η Ουρουγουάη και η Νότια Κορέα δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία

Η Πορτογαλία μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση του Κατάρ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επιβλήθηκε με 3-2 της Γκάνας, σε ένα ματς που ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με πέναλτι.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε πέντε διοργανώσεις Μουντιάλ. Ο 37χρονος παίκτης έχει βρει δίχτυα το 2006, το 2010, το 2014, το 2018 και το 2022.

Το γκολ – ποίημα του Ριτσάρλισον

Η Βραζιλία επιβλήθηκε με 2-0 της Σερβίας στο πλαίσιο του έβδομου ομίλου του Μουντιάλ. Η «σελεσάο» δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο με την ομάδα του Στοΐκοβιτς να αμύνεται πολύ καλά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ριτσάρλισον άνοιξε το σκορ στο 62ο λεπτό. Ο επιθετικός της Τότεναμ με εντυπωσιακό «βολ πλανέ» στο 73′ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Τίτε δίνοντας της τη νίκη.

Οι εξωπραγματικές καθυστερήσεις

Αυτό που χαρακτηρίζει το φετινό Μουντιάλ, πέραν του γεγονότος ότι διεξάγεται για πρώτη φορά χειμώνα, είναι οι πολλές καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. Υπάρχουν, μάλιστα, περιπτώσεις που ο επιπλέον χρόνο ξεπέρασε τα 10 λεπτά και σχεδόν άγγιξε το ένα τέταρτο.

Την απάντηση για τις τόσο μεγάλες καθυστερήσεις έχει δώσει ήδη ο πρόεδρος διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα. Όπως ανέφερε, οι τέταρτοι διαιτητές έχουν λάβει σαφείς οδηγίες να καταγράφουν προσεκτικά τον χαμένο χρόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που προέρχεται από το VAR, πιθανούς τραυματισμούς, πέναλτι, κόκκινες κάρτες και λοιπές διαδικασίες του παιχνιδιού, κάτι που προσπάθησε ήδη να εφαρμόσει από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία το 2018.

«Στη Ρωσία, προσπαθήσαμε να είμαστε πιο ακριβείς στην αποζημίωση του χαμένου χρόνου κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και για αυτό είδατε έξι, επτά ή και οκτώ λεπτά καθυστερήσεων», εξήγησε ο Κολίνα. «Σκεφτείτε του. Αν έχετε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο, πιθανότατα θα χαθούν τέσσερα ή πέντε λεπτά στους πανηγυρισμούς», κατέληξε ο Ιταλός, πρώην διαιτητής. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή