Μουντιάλ 2022: Το Εκουαδόρ κέρδισε τις εντυπώσεις απέναντι στην Ολλανδία

Μουντιάλ 2022: Το Εκουαδόρ κέρδισε τις εντυπώσεις απέναντι στην Ολλανδία

Το Εκουαδόρ είχε σπουδαίες ευκαιρίες αλλά έμεινε στο 1-1 με την Ολλανδία για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Μουντιάλ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εκουαδόρ είχε σπουδαίες ευκαιρίες αλλά έμεινε στο 1-1 με την Ολλανδία για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Μουντιάλ. Οι δύο ομάδες έχουν προβάδισμα για την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση με τους «οράνιε» να ευνοούνται λόγω προγράμματος.

Την τελευταία αγωνιστική, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ αντιμετωπίζει το Κατάρ. Οι διοργανωτές έχουν αποκλειστεί μαθηματικά μετά τα σημερινά αποτελέσματα.

Η Ολλανδία μπήκε στον αγώνα με γκολ από τα αποδυτήρια. Ο Γκάκπο με τρομερό σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ στο έκτο λεπτό. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να συνέλθουν από το γρήγορο γκολ που είχαν δεχθεί. Στο 24′ ο Φαν Ντάικ είχε ένα καίριο διώξιμο σε τρομερή προσπάθεια του Εστουπινιάν.

Η ομάδα του Αλφάρο είχε νέα καλή στιγμή στο 32ο λεπτό. Ο Βαλένσια έκανε το δυνατό σουτ με τον Νόπερτ να διώχνει εντυπωσιακά. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. 

Στο 44′ ο Μπλιντ έκανε μία κεφαλιά με τον Γκαλίντεζ να μαζεύει την μπάλα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Εστουπινιάν σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. 

Στο 49′ οι «οράνιε» έχασαν την μπάλα και οι τυπικά φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα. Ο Εστουπινιάν σούταρε, ο Νόπερτ έδιωξε προσωρινά αλλά ο Βαλένσια πήρε το «ριμπάουντ» και ισοφάρισε. 

O 33χρονος ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε έχει σκοράρει τα 6 τελευταία γκολ του Εκουαδόρ σε Μουντιάλ. Στο 66ο λεπτό ο Κουπμάινερς σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. 

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά τα τελευταία 15 λεπτά. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σαρμιέντο προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Νόπερτ απέκρουσε. 

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Κούπμαϊνερς (80’ Ντε Ρουν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Κλάασεν (69’ Μπέργκχαους), Μπέργκβαϊν (46’ Ντεπάι), Χάκπο (79’ Βέγκχορστ).

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Αλφάρο): Γκαλίντες, Πορόσο, Τόρες, Ινκαπιέ, Πρεσιάδο, Μέντες, Καϊσέδο, Εστουπινιάν, Πλάτα, Εστράδα (74’ Σαρμιέντο), Βαλένσια (88’ Ιμπάρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή