Ανησυχία και προβληματισμοί στο άθλημα των Ολυμπιονικών

Ανησυχία και προβληματισμοί στο άθλημα των Ολυμπιονικών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται το άθλημα των Ολυμπιονικών. Η πάλη. Ανάλογα με το ποιον δρόμο θα ακολουθήσει, θα κριθεί η πορεία της στην Ελλάδα.

Το πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επεφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις. Από τις δέκα κατηγορίες των γυναικών, σε τρεις η πρωταθλήτρια αναδείχθηκε χωρίς αντίπαλο, σε έξι αγωνίσθηκαν δύο αθλήτριες και σε μία τρεις. Αλλά και στους άνδρες παρατηρήθηκαν ανάλογα φαινόμενα, σε μικρότερη έκταση. Από τις είκοσι κατηγορίες, σε μία ο πρωταθλητής δεν πάλεψε, σε μία διεξήχθη μόνο ένας αγώνας, ενώ σε τρεις αγωνίσθηκαν μόλις τρεις.

Λυπηρό αυτό. Αλλά πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι επανήλθαν στο προσκήνιο αναφορές για σεξουαλικά σκάνδαλα στο άθλημα. Σχετικές καταγγελίες είχαν γίνει και προ μηνών. Η συνέχιση της εκκρεμότητας μόνο καλό δεν κάνει. Ο αρμόδιος εισαγγελέας πρέπει να διερευνήσει το θέμα. Κι αν υπάρχει έστω ψήγμα αλήθειας, ν’ ασκηθούν διώξεις. Διαφορετικά, να καταδικασθούν οι συκοφάντες.

Υπάρχει και άλλη σοβαρή υπόθεση: ο κάτοχος δύο παγκόσμιων μεταλλίων ανδρών και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Γιάννης Αρζουμανίδης, κατήγγειλε ότι μια ομάδα έφθασε σχεδόν στη λήξη αγώνων, με σκοπό αυτοί να ζυγιστούν «μόνο και μόνο για να κατοχυρώσει η ομάδα το δικαίωμα ψήφου χωρίς να χρειάζεται να συμμετάσχει στην αγωνιστική διαδικασία», όπως αναφέρει. Οι υπεύθυνοι του σωματείου δεν το διαψεύδουν. Υποστηρίζουν, όμως, ότι οφείλεται σε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τους αθλητές και ότι την άδεια για την εκπρόθεσμη ζύγιση έδωσε ο υπεύθυνος των αγώνων, με τη συναίνεση των προπονητών των συλλόγων.

Επειδή, λοιπόν, και τούτο είναι σοβαρό θέμα, πρέπει να διερευνηθεί ώστε να μη μένουν σκιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή