Μουντιάλ 2022: Οι ΗΠΑ κράτησαν στο μηδέν την Αγγλία

Μουντιάλ 2022: Οι ΗΠΑ κράτησαν στο μηδέν την Αγγλία

Οι ΗΠΑ έπαιξαν με τρομερή ενέργεια απέναντι στην Αγγλία, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ έπαιξαν με τρομερή ενέργεια απέναντι στην Αγγλία, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που στην πρεμιέρα είχε σημειώσει 6 γκολ κόντρα στο Ιράν, δεν κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των ΗΠΑ. Η Αγγλία έχει 4 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση. Οι ΗΠΑ έχουν δύο βαθμούς, μετά τις δύο ισοπαλίες με την Ουαλία και την Αγγλία.

Η ομάδα του Μπεράλτερ αμυνόταν ψηλά στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 10′ όταν ο Μπέλινγκχαμ έβγαλε ωραία πάσα στον Κέιν αλλά η προσπάθεια του Άγγλου επιθετικού κόντραρε στους αντίπαλους αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ.

Οι ΗΠΑ έκαναν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 17ο λεπτό. Ο ΜακΚένι έβγαλε τη σέντρα, ο Ράιτ πήρε την κεφαλιά προ του Μαγκουάιρ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 26′ ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 33ο λεπτό ο Πούλισικ έπιασε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 41′ με τον Ντεστ. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, ο Σο έκανε απίθανη ντρίμπλα στον Γουεά, πάσαρε στον Σάκα αλλά ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ δεν έκανε καλό τελείωμα.

Οι ΗΠΑ απείλησαν στο 49ο λεπτό με τον Ράιτ να σουτάρει πάνω στον Στόουνς. Στη συνέχεια της φάσης, η προσπάθεια του ΜακΚένι πέρασε άουτ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πίεζαν την Αγγλία σε όλο το γήπεδο. Οι Αμερικανοί είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιουργήσαν στιγμές, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί.

Οι αλλαγές του Σάουθγκεϊτ άλλαξαν την εικόνα της Αγγλίας. Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά μετά το 70ό λεπτό. Οι παίκτες των ΗΠΑ ήταν φανερά κουρασμένοι ενώ μετά το 80’ οι Άγγλοι έμοιαζαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Κέιν πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ αλλά αστόχησε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή