Μουντιάλ 2022: Δραματική πρόκριση για τις ΗΠΑ κόντρα στο Ιράν

Μουντιάλ 2022: Δραματική πρόκριση για τις ΗΠΑ κόντρα στο Ιράν

Οι ΗΠΑ επιβλήθηκαν με 1-0 του Ιράν και προκρίθηκαν στη φάση των «16» του Μουντιάλ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ επιβλήθηκαν με 1-0 του Ιράν και προκρίθηκαν στη φάση των «16» του Μουντιάλ. Το γκολ του Πούλισικ στο πρώτο ημίχρονο έκρινε τον αγώνα.

Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία στην επόμενη φάση στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως με τον ΜακΚένι αλλά η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα.

Στο 28’ ο Πούλισικ έβγαλε μία κάθετη μπαλιά για τον Σάργκεντ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Γουεά αλλά ο Μπεϊρανβάντ μπλόκαρε. Το ημίχρονο κυλούσε πολύ μεγάλες φάσεις και με δυνατές μονομαχίες, κυρίως στη μεσαία γραμμή.

Στο 38’ ο ΜακΚένι πάσαρε στον Ντεστ, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στον Πούλισικ και ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του Μπεράλτερ. Οι ΗΠΑ απείλησαν ξανά στο 42’ με σουτ του Σάργκεντ από πλάγια θέση. Λίγο αργότερα, ο Γουεά σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 52’ το Ιράν έχασε μεγάλη ευκαιρία τον Γκόντος αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ίδιος παίκτης απείλησε λίγο αργότερα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 69ο λεπτό ο Μούσα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 82’ ο Τέρνερ έδειξε τα αντανακλαστικά του σε προσπάθεια του Καρίμι. Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρεζαϊάν πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 98′ μία βαθιά μπαλιά των παικτών του Ιράν δεν είχε αποτέλεσμα. 

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν, Χοσεϊνί, Πουραλιγκάντζι, Μοχαμάντι (45+2’ Καρίμι), Γκολιζαντέχ (77’ Φαρντ), Εζατολάχι, Νουρολάχι (71’ Τοραμπί), Χατζισαφί (72’ Τζαλάλι), Ταρεμί, Αζμούν (46’ Γκόντος).

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπεράλτερ): Τέρνερ, Ρόμπινσον, Ριμ Κάρτερ-Βίκερς, Ντεστ (82’ Μουρ), Ανταμς, ΜακΚένι (65’ Ακόστα), Μούσα, Πούλισικ (46’ Ααρονσον), Γουεά (82’ Τσίμερμαν), Σάρτζεντ (77’ Ράιτ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή