Η… Φεράρι «εμβόλισε» τη Γιουβέντους

Η… Φεράρι «εμβόλισε» τη Γιουβέντους

Τέλος εποχής και νέες περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες στη Γιουβέντους

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος εποχής και νέες περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες στη Γιουβέντους, καθώς στην εμμονή με την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα και στο ζήτημα με τις ανακριβείς δηλώσεις της αξίας κάποιων μεταγραφών, ήρθε να προστεθεί σκάνδαλο φοροδιαφυγής που έριξε τη διοίκηση Ανιέλι και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον του δημοφιλέστερου ιταλικού συλλόγου.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις πληρωμές κάτω από το τραπέζι των ποδοσφαιριστών το 2020, όταν υποτίθεται ότι είχαν συμφωνήσει για μη παροχή μισθού στο τετράμηνο της διακοπής λόγω lockdown, ενώ στην πραγματικότητα πληρώθηκαν όλους τους μήνες πλην ενός, στοίχειωσε τη διοίκηση Ανιέλι.

Ο Αντρέα Ανιέλι, άνθρωπος που επινόησε την αποσχιστική ευρωπαϊκή λίγκα η οποία κατέρρευσε μέσα σε τρεις ημέρες το 2021, αποχωρεί πλέον από την ηγεσία του συλλόγου του Τορίνου μαζί με όλο το διοικητικό συμβούλιο, και αποτελεί αντικείμενο δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής. Η οικογένεια Ανιέλι παραμένει στην ιδιοκτησία της Γιουβέντους, αλλά θα αναλάβει νέος πρόεδρος, ο Τζανλούκα Φερέρο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των ζαλισμένων από τις εξελίξεις Γιουβεντίνων οπαδών για εποχή Αλεξ ντελ Πιέρο στην προεδρία.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, που χάνει και την τεχνογνωσία του αντιπροέδρου Πάβελ Νέντβεντ, θα ενταχθούν και άλλοι σκληροί τεχνοκράτες, όπως δικηγόροι κ.λπ., ώστε να αντιμετωπιστεί η σοβαρή απειλή στον ορίζοντα για νέες δικαστικές περιπέτειες για τον σύλλογο ο οποίος πριν από μιάμιση δεκαετία είχε υποβιβαστεί λόγω σκανδάλου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ευθεία ανάμειξη στα εσωτερικά της Γιούβε από τον Τζον Ελκαν, ιδιοκτήτη της Φεράρι και εξάδελφο του Ανιέλι. Η απόφαση αλλαγής σελίδας ελήφθη από τον ίδιο τον Ελκαν, τονίζει σε δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Τζοβάνι Κομπόι Τζίλι.

Γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε επιστολή προς τους υπαλλήλους της Γιουβέντους ο Ανιέλι ισχυρίστηκε ότι χάθηκε η ενότητα στον σύλλογο, ενώ φάνηκε αμετανόητος υπέρ της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο δεν έκανε αναφορά στα σκληρά οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, που τον φέρουν χρεωμένο κατά άλλα 250-300 εκατομμύρια ευρώ μόνο το τελευταίο έτος. Το σίγουρο είναι πως δεν φέρονται έτσι σε μια Κυρία, και μάλιστα Μεγάλη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή