Μουντιάλ 2022: Αντεξαν ΗΠΑ και Σενεγάλη

Μουντιάλ 2022: Αντεξαν ΗΠΑ και Σενεγάλη

Νίκησαν Ιράν και Εκουαδόρ και θα συναντήσουν Ολλανδία και Αγγλία στους «16»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δυσεπίλυτο παζλ των ομίλων του Μουντιάλ αρχίζει από χθες σιγά σιγά να συμπληρώνεται, αφού ολοκληρώθηκε η κατάταξη στο 1ο και το 2ο γκρουπ και οι πρώτες τέσσερις ομάδες πήραν το εισιτήριο για τους «16» και με τη… βούλα. Ολλανδία, Σενεγάλη, Αγγλία και ΗΠΑ είναι το «καρέ» που έκλεισε θέση για τα ερχόμενα νοκ άουτ ματς, με τα δύο ζευγάρια που σχηματίστηκαν, Ολλανδία – ΗΠΑ (3/12, 17.00) και Αγγλία – Σενεγάλη (4/12, 21.00), να έχουν ξεκάθαρα φαβορί.

Η Ολλανδία με γκολ των Γκάκπο (26΄) και Ντε Γιόνγκ (48΄) νίκησε στο ρελαντί το Κατάρ με 2-0 και εξασφάλισε ως πρώτη την παρουσία της στη φάση των «16» από τον πρώτο όμιλο. Οι οικοδεσπότες έκαναν αρνητικό ρεκόρ, αφού έγιναν η μοναδική διοργανώτρια στην ιστορία των Μουντιάλ που τερμάτισε τη φάση των ομίλων χωρίς βαθμό.

Οι «οράνιε» θα βρουν στον δρόμο τους τις ΗΠΑ, που με ένα τέρμα του Πούλισικ στο 38΄ κατέβαλαν την αντίσταση του Ιράν το οποίο έπαιζε για δύο αποτελέσματα και προκρίθηκαν δεύτερες από τον 2ο όμιλο.

Η Αγγλία με τρία γκολ στο β΄ ημίχρονο, δύο εκ των οποίων του κορυφαίου Ράσφορντ (50΄, 68΄) και ένα του Φόντεν (52΄), δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στην Ουαλλία (3-0) και θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη, η οποία αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Εύκολα οι «οράνιε» 2-0 το Κατάρ και τα «τρία λιοντάρια» 3-0 την Ουαλλία.

Οι Αφρικανοί νικώντας με 2-1 το Εκουαδόρ προκρίθηκαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρά το γεγονός πως οι Λατινοαμερικανοί, που βολεύονταν και με την ισοπαλία, ισοφάρισαν στο 67΄ με τον Καϊσέδο το γκολ του Σαρ (44΄) με πέναλτι, έπειτα από τρία λεπτά (70΄) ο Κουλιμπαλί διαμόρφωσε το τελικό σκορ που δικαίωσε τη Σενεγάλη για την εμφάνισή της.

Οι ποδοσφαιριστές της αφιέρωσαν τη νίκη στον αδικοχαμένο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ – χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον θάνατό του.

Στο σημερινό πρόγραμμα τα «φώτα» στρέφονται στον 3ο όμιλο, όπου τα πάντα είναι ανοιχτά και δεσπόζουν η αναμέτρηση της Αργεντινής με την Πολωνία (21.00, ANT1) και η «μάχη» του Μέσι με τον Λεβαντόφσκι. Το Μεξικό που την ίδια ώρα αντιμετωπίζει τη Σαουδική Αραβία (21.00, ANT1 / antenna.gr) θέλει να πετύχει την πρώτη νίκη του, καραδοκώντας για τη δεύτερη θέση που θα του χαρίσει την πρόκριση. Εργο πάντως που μόνο εύκολο δεν φαντάζει με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Για τον 4ο όμιλο η Γαλλία, που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, αναμετράται με την Τυνησία (17.00, ANT1), ενώ Δανία και Αυστραλία (17.00, ANT1 / antenna.gr) κοντράρονται με έπαθλο τη δεύτερη θέση, με τα «καγκουρό» να βολεύονται και με ισοπαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή