Μουντιάλ 2022: Αραβική… συμμαχία στις εξέδρες του Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Αραβική… συμμαχία στις εξέδρες του Κατάρ

Καταριανοί και Σαουδάραβες υποστηρίζουν Μαρόκο – Βαρύ το κλίμα σε Γερμανία και Βέλγιο.

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκσταση σε Μαρόκο και Ιαπωνία, και κατήφεια σε Γερμανία και Βέλγιο έφερε η προχθεσινή αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ στην Ισπανία η περίσκεψη για την ξαφνική ήττα από τους Ιάπωνες έδωσε γρήγορα τη θέση της στην ικανοποίηση για το… βολικότερο μονοπάτι που φαίνεται ότι επέλεξαν οι «φούριας ρόχας» έως τα ημιτελικά – αφού γλίτωσαν τον αποκλεισμό χάρη στη νίκη της Γερμανίας.

Πράγματι, οι Ισπανοί δεν αποκλείεται να έκαναν την επιλογή τους να αντιμετωπίσουν στη φάση των «16» το Μαρόκο αντί για τη φιναλίστ του 2018 Κροατία, ενώ απέφυγαν και το μονοπάτι που διασταυρώνεται με Βραζιλία και Αργεντινή.

Περισσότερο φαίνεται να στενοχωρήθηκαν με την ήττα 2-1 των Ισπανών από την Ιαπωνία οι Γερμανοί («Καταρ-στροφή» ήταν ο τίτλος της Berliner Zeitung), καθώς σήμανε τον δεύτερο σερί αποκλεισμό τους από την πρώτη φάση, κάτι που ο βετεράνος Τόμας Μίλερ αποκάλεσε «απόλυτη καταστροφή» και ο συμπαίκτης του Κάι Χάβερτς «ταινία τρόμου».

Η γερμανική εφημερίδα Bild είχε χθες πρωτοσέλιδο τίτλο «Δράμα χιλιοστών», καθώς αποφεύγει την άμεση αναφορά στο αποτέλεσμα της Γερμανίας, για να εστιάσει την προσοχή της στο αμφιλεγόμενο δεύτερο τέρμα της Ιαπωνίας. Με την μπάλα να είναι σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μάτι του VAR οριακά εντός αγωνιστικού χώρου πριν από το νικητήριο τέρμα, η τηλεοπτική εικόνα φαινόταν να τη δείχνει να έχει βγει άουτ, προκαλώντας απορίες και διαμαρτυρίες.

Τους Ιάπωνες ποσώς απασχόλησε αυτό: «Δείξαμε στον κόσμο πώς είναι τα κότσια των Ιαπώνων», είπε σε μια έξαρση έπαρσης ο Ιάπωνας αμυντικός Γιούτο Ναγκατόμο, την ώρα που το Τόκιο ξενυχτούσε στους δρόμους σε μια σπάνια γιορτή για τα ιαπωνικά δεδομένα.

Καταριανοί και Σαουδάραβες υποστηρίζουν Μαρόκο – Βαρύ το κλίμα σε Γερμανία και Βέλγιο.

Οι πανηγυρισμοί των Ιαπώνων πάντως ξεπέρασαν με διαφορά τα γλέντια των Μαροκινών και των άλλων Αράβων, αφού στους δρόμους και στις εξέδρες του Κατάρ έχει συστηθεί μια άτυπη αραβική συμμαχία. Οι οικοδεσπότες Καταριανοί έχουν αποκλειστεί πια, όπως και οι γείτονες Σαουδάραβες, αλλά όσοι Αραβες έχουν προσέλθει για τη διοργάνωση από άλλες χώρες συνασπίστηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης για να πανηγυρίσουν τη θριαμβευτική πρόκριση του Μαρόκου στην επόμενη φάση, στην πρώτη φορά που ομάδα της Βόρειας Αφρικής τερματίζει πρώτη σε όμιλο Μουντιάλ.

Από την άλλη πλευρά, στο Βέλγιο οι συνέπειες του πρόωρου αποκλεισμού ήταν πολύ σοβαρότερες από αυτές στη Γερμανία. Η έξοδος αυτή σημαίνει και το τέλος εποχής μιας από τις καλύτερες φουρνιές ποδοσφαιριστών που είχε ποτέ η χώρα, φτάνοντας επανειλημμένως στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά χωρίς κανέναν τίτλο.

Σήμανε επίσης την αποχώρηση του προπονητή Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, καθώς ο Ισπανός υπέβαλε ύστερα από περισσότερα από έξι έτη την παραίτησή του από τον πάγκο της Εθνικής Βελγίου.

Ο δε Τύπος στο Βέλγιο κατέφυγε σε πικρόχολα και ειρωνικά σχόλια για τους «κόκκινους φιαβόλους», τονίζοντας ότι για μία ακόμη φορά διέψευσαν τις προσδοκίες. Στο στόχαστρο βρέθηκε ο Ρομέλου Λουκάκου για τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που απώλεσε στον προχθεσινό αγώνα με την Κροατία, με την Derniere Heure να τον χαρακτηρίζει «αντι-ήρωα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή