Μουντιάλ 2022: «Περίπατος» της Βραζιλίας

Μουντιάλ 2022: «Περίπατος» της Βραζιλίας

Συνέτριψε 4-1 τη Ν. Κορέα και παίζει με Κροατία, που προκρίθηκε στα πέναλτι

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο το Μουντιάλ βαίνει προς το τέλος του, δεν βρίσκεται χώρος για άλλα ποδοσφαιρικά… παραμύθια. Τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα επιβάλλονται και οι ρομαντικοί προσγειώνονται στην πραγματικότητα.

Βραζιλία και Κροατία είναι από χθες οι άλλες δύο ομάδες που προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση. Ξεπέρασαν τα εμπόδια από την Απω Ανατολή (Ιαπωνία, Ν. Κορέα) και έτσι έχουμε πλέον τρία ζευγάρια άκρως ανταγωνιστικά (Ολλανδία – Αργεντινή, Αγγλία – Γαλλία, Βραζιλία – Κροατία) που θα ριχτούν στη «μάχη» την Παρασκευή και το Σάββατο.

Με τη σκέψη στον Πελέ, η «Σελεσάο» έκανε «μαγικά» και σκόρπισε τη Νότια Κορέα με 4-1 (7΄ Βινίσιους, 13΄ Νεϊμάρ (πεν.), 29΄ Ριτσάρλισον, 36΄ Πακετά – 76΄ Χο), «καθαρίζοντας» το ματς από το πρώτο ημίχρονο και πετυχαίνοντας την όγδοη σερί πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ένα γκολ ήταν καλύτερο από το άλλο σε δημιουργία, φαντασία και εκτέλεση για τους Βραζιλιάνους, που στο β΄ ημίχρονο έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του προημιτελικού με τους Κροάτες.

Μαρόκο – Ισπανία και Πορτογαλία – Ελβετία σήμερα θα βγάλουν το τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών.

Η Κροατία, σε ένα ριμέικ των προηγούμενων νοκ άουτ αναμετρήσεών της στην ιστορία του τουρνουά, λύγισε την Ιαπωνία στη διαδικασία των πέναλτι (3-1, 1-1 κ.δ. και παράταση), έχοντας ήρωα τον Ντόμινικ Λιβάκοβιτς που έπιασε τρία, θυμίζοντας τον Ντάνιελ Σούμπασιτς που με τις τρεις αποκρούσεις του απέναντι στη Δανία στο Μουντιάλ της Ρωσίας είχε χαρίσει στη «Χβάτσκα» την πρόκριση στα προημιτελικά. Αυτή ήταν η έβδομη φορά στα οκτώ τελευταία νοκ άουτ παιχνίδια της σε μεγάλη διοργάνωση που πάει το ματς σε παράταση. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια έχασε πέναλτι που όμως δεν στοίχισε στην Κροατία, η οποία είδε την Ιαπωνία να προηγείται στο 44΄ με τον Μαέντα. Στο β΄ ημίχρονο ωστόσο ήταν καλύτερη, ισοφάρισε με τον Πέρισιτς στο 55΄ και θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Μόντριτς στο 63΄ αλλά και τον Πέρισιτς στο 77΄.

Σήμερα το παζλ των προημιτελικών συμπληρώνεται με τα δύο τελευταία ματς της φάσης των «16», όπου θα φανεί αν κάποιο από τα αουτσάιντερ (Μαρόκο, Ελβετία) μπορεί να κάνει την έκπληξη. Το πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση Μαρόκο – Ισπανία (17.00) και κλείνει με το παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ελβετία (21.00).

• Σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας θα γίνει και τυπικά παίκτης από την 1η Ιανουαρίου. Παράλληλα, ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε πως δεν του άρεσε η αντίδραση του CR7 τη στιγμή της αλλαγής του στο ματς με τη Νότια Κορέα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε άλλον στο αποψινό ματς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή