Μουντιάλ 2022: Τριγμοί στην Πορτογαλία, «Ρίχτερ» στην Ισπανία

Μουντιάλ 2022: Τριγμοί στην Πορτογαλία, «Ρίχτερ» στην Ισπανία

Σε ανοικτή σύγκρουση με τον προπονητή του, Φερνάντο Σάντος, φαίνεται να είναι πλέον ο Κριστιάνο Ρονάλντο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοικτή σύγκρουση με τον προπονητή του, Φερνάντο Σάντος, φαίνεται να είναι πλέον ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς μία ημέρα αφότου έμεινε εκτός βασικής ενδεκάδας στον αγώνα με την Ελβετία, ο 37χρονος σούπερ σταρ της Εθνικής Πορτογαλίας αρνήθηκε χθες να προπονηθεί με τους αναπληρωματικούς, μόλις τρεις ημέρες πριν από τον προημιτελικό με το Μαρόκο.

Προερχόμενος από το διαζύγιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχοντας διαψεύσει ότι θα πάει στη Σαουδική Αραβία παρά το αστρονομικό ποσό που του προσφέρθηκε, ο CR7 φαίνεται να μην μπορεί να χαλιναγωγήσει τον εγωισμό του, που τροφοδοτείται τόσο από το στενό περιβάλλον του (χαρακτηριστικές οι αναρτήσεις της συντρόφου και της αδελφής του, που του ζητούν να μην ανεχθεί όσους δεν τον τιμούν) όσο και από την πρωτοφανή απαίτηση των φιλάθλων προχθές στη Λουσάιλ να μπει ως αλλαγή, όπως κι έγινε.

Ο Σάντος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ασαφής για το μέλλον του Ρονάλντο στην εθνική ομάδα και είναι πιθανό να τον αφήσει ξανά στον πάγκο.

Βεβαίως, όποιος έχει έναν Ρονάλντο έχει κι έναν… καημό, ενώ όποιος δεν έχει, και συγκεκριμένα ο Ισπανός εκλέκτορας Λουίς Ενρίκε, έχει πολλούς καημούς…

Αρνήθηκε να προπονηθεί με τους αναπληρωματικούς ο Ρονάλντο – Υπ’ ατμόν ο Λουίς Ενρίκε.

Ο αποκλεισμός-σοκ από το Μαρόκο έβαλε τον Ισπανό προπονητή στο στόχαστρο του Τύπου στη χώρα του, για μια ομάδα χωρίς ιδέες όπου «δεν έφτασαν οι 1.000 πάσες για να φτάσουμε στη νίκη», κατά τη Marca. Από τα βέλη του μαδριλένικου Τύπου δεν ξέφυγαν και οι διεθνείς που ανήκουν στην Μπαρτσελόνα, με πρώτο τον αρχηγό Σέρχιο Μπούσκετς.

Ηδη εκτιμάται πως ο Λουίς Ενρίκε θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν, με επικρατέστερο διάδοχο τον Λουίς ντε λα Φουέντε, τον τεχνικό της ισπανικής Εθνικής Ελπίδων.

Από την άλλη πλευρά, οι πανηγυρισμοί των Μαροκινών κράτησαν μέχρι το πρωί, τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων, κάνοντας πολλές ευρωπαϊκές πόλεις να αντηχούν από τις ιαχές των Μαροκινών μεταναστών – σε κάποιες περιπτώσεις και με επεισόδια, όπως στις Βρυξέλλες. Σύμπας ο αραβικός κόσμος γιόρτασε την πρώτη συμμετοχή του σε προημιτελικά Μουντιάλ, ενώ συγχαρητήρια στους Μαροκινούς έστειλε ακόμη και η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας.

Οι Μαροκινοί με την προηγούμενη νίκη τους επί του Βελγίου έφεραν και το τέλος της καριέρας του Εντέν Αζάρ στους «κόκκινους διαβόλους». Ο 31χρονος επιθετικός, άσφαιρος στη φετινή διοργάνωση, ανακοίνωσε χθες ότι αποχωρεί από την Εθνική, ευχαριστώντας όσους τον έχουν στηρίξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή