Ποδαρικό με επικίνδυνες αποστολές για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ

Ποδαρικό με επικίνδυνες αποστολές για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ

Πολύ πικάντικο μενού με ένα κλασικό ντέρμπι και τρία δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για τις άλλες ομάδες της κορυφής προσφέρει στο ξεκίνημά του το ποδοσφαιρικό 2023, στη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ πικάντικο μενού με ένα κλασικό ντέρμπι και τρία δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για τις άλλες ομάδες της κορυφής προσφέρει στο ξεκίνημά του το ποδοσφαιρικό 2023, στη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1. Αναμφίβολα, το πιο λαμπερό απ’ όλα είναι το αυριανό ΠΑΟΚ – Αρης στην Τούμπα, αλλά επειδή και οι δύο συμπολίτες παραμένουν βαθμολογικά σε διψήφιες διαφορές από την 1η θέση, τα πιο «καυτά» ματς είναι τα σημερινά σε Λιβαδειά και Γιάννενα, όπου θα δοκιμαστούν αντιστοίχως ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ, πέντε μέρες πριν από τη μονομαχία τους στην «Αγιά Σοφιά» την Κυριακή. Εκτός έδρας αποστολή έχει και ο Ολυμπιακός, με μικρότερο συντελεστή δυσκολίας απέναντι στον ουραγό Ιωνικό.

Στη σκιά των δύο συνεχόμενων ισοπαλιών στο τελείωμα του (εξαιρετικού γι’ αυτόν) 2022, ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να επιστρέψει στις νίκες για να πάει στο κυριακάτικο ντέρμπι με «αέρα» τουλάχιστον 4 βαθμών από την ΑΕΚ. Με τη νίκη επί του Ιωνικού, ο Λεβαδειακός «ξεκόλλησε» από τις δύο τελευταίες θέσεις και θέλει να εκμεταλλευθεί το άγχος του πρωτοπόρου για να ανέβει βαθμολογικά. Ο νεοφερμένος Πούχατς θα πάρει χρόνο συμμετοχής εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, σ’ ένα ματς με πουλημένα και τα 2.500 εισιτήρια που πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος περιμένει πολύ περισσότερο κόσμο στο πλευρό του. Μεταγραφικά, οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει με τον 26χρονο διεθνή (έπαιξε και στα 3 παιχνίδια του Μεξικού στο Κατάρ) δεξιό εξτρέμ Ουριέλ Αντούνα και διαπραγματεύονται με την Κρουζ Αζούλ, στην οποία προσφέρουν, σύμφωνα με ΜΜΕ του Μεξικού, 600.000 ευρώ για τον δανεισμό του έως το καλοκαίρι, με υποχρεωτική οψιόν 4 εκατ. ευρώ αν πιάσει συγκεκριμένες συμμετοχές.

Η ΑΕΚ πάει φουριόζα στα Γιάννενα μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες της που μείωσαν στο -4 τη διαφορά της από την κορυφή, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ, που πήρε βαθμό από Ολυμπιακό, Λαμία στις πρώτες δύο αγωνιστικές του β΄ γύρου. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βοσνίας, μάλιστα, η «Ενωση» είναι κοντά στον 22χρονο μεσοεπιθετικό Μπέντζι Κικάνοβιτς, με 32 συμμετοχές φέτος στο MLS. Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει στη Νεάπολη, όπου ο ουραγός Ιωνικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό με στόχο να πάρει κάτι… εκτός προγράμματος βαθμολογικά, όπως πήρε και με τον Παναθηναϊκό. Ντεμπούτο με τους «ερυθρολεύκους» θα κάνει ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Ροντινέι, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός του Μαρσέλο από την αποστολή.

Συνοπτικά το αποψινό πρόγραμμα (16η αγωνιστική): 16.30 ΟΦΗ – Βόλος (CS1HD), 17.00 Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός (NS Prime), 20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ (NS Prime), 21.30 Ιωνικός – Ολυμπιακός (CS1HD). Αύριο Τετάρτη: 17.00 Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (NS Prime), 18.00 Παναιτωλικός – Ατρόμητος (CS1HD), 20.00 ΠΑΟΚ – Αρης (NS Prime). Η βαθμολογία (15 αγώνες): Παναθηναϊκός 39, ΑΕΚ 35, ΠΑΟΚ 29, Ολυμπιακός 29, Βόλος 25, Αρης 25, Ατρόμητος 19, Παναιτωλικός 16, Αστέρας Τρ. 14, ΟΦΗ 11, ΠΑΣ Γιάννινα 11, Λεβαδειακός 11, Λαμία 10, Ιωνικός 8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή